Ahvenanmaa kuulumisia

Vuosi 2020 pakettiin – kurkkaa kuvakavalkadi Ahvenanmaalta!

8.1.2021

Vuosi 2020 tuli. Ja meni. Paljon meni kuin sumussa, mutta kuvat muistuttavat niistä kauniista hetkistä. Ja arjen haasteistakin. Tässäpä siis pieni kurkkaus kuluneeseen vuoteeni.

Tammikuu ja helmikuu 2020

Kuvat puhuvat puolestaan. Tammikuussa kävin Helsingissä ja helmikuussa hiihtolomalla Mikkelissä. Se olikin viimeisin laivamatka puoleen vuoteen. Kukapa olisi uskonut.

Maaliskuu 2020

Juuri ennen etäkoulun alkamista meille muutti kaksi uutta asukasta, Lovis ja Laban. Vaellusreitit tulivat tutuiksi ja Ahvenanmaan kauneus lievitti etäkoulun harmeja.

Huhtikuu 2020

Getan luontopolulla, Mintun Kaffekobben podcast-vieraana ja näemmä ilmatkin olivat jo niin lämpöisiä, että Eckerön puutarhassa kasvatetut orvokit muuttivat meille jo huhtikuussa.

Toukokuu 2020

Etäkoulu jatkui ja luonto heräsi täyteen loistoonsa. Kuvat Ramsholmenista.

Kesäkuu 2020

Risteilyä Sunnanilla, mantereen ystävien kanssa Bomarsundin linnoituksilla, Alexandran kanssa Brobackan kahvilassa sekä mieheni kanssa samassa paikassa myöhemmin majoittuneena. Ystäväni Ulpun kanssa upeassa Senses-puutarhassa ja Herrön luonnon keskellä mökkilomalla. Kesäkuussa tapahtui paljon.

Heinäkuu ja elokuu 2020

Maarianhaminan vanhimman talon puutarhassa Martta-kahvilassa, Eckerön laserareenan avajaisissa ja Flowparkissa. Saaristossa pyöräilimme yhden yön taktiikalla ja löysimme maailman söpöimmän venevajan Suomen pienimmästä kunnasta, Sottungasta. Seuraavat ystävät mantereelta vietiin Smart Parkiin ja Kastelholman linnaan ja pihan seljasta keiteltiin mehua. Ahvenanmaalla riittää todellakin paljon tekemistä ja nähtävää – ihanaa! Kävimme myös Turussa ja Hangossa kahdestaan, kun lapset leireilivät Jämsän seudulla.

Syyskuu 2020

Luonto lumosi edelleen, tein elämäni ensimmäistä kertaa kuusenkerkkäsiirappia ja Sadonkorjuujuhlat pystyttiin järjestämään.

Lokakuu 2020

Luonto lumoaa edelleen, kuvassa Lemströmin kanavalla. Hääpäivää vietettiin mm. Isomäen jäähallissa (entinen lempipaikkani, jossa en ollut käynyt varmaan sitten 90-luvun..) ja Noormarkussa Ahlströmin ruukin maisemissa. Lähes kotikonnuillani siis. Koruni ja lasinaluseni näkivät päivänvalon ja nettikauppa valmistui.

Marraskuu ja joulukuu 2020

Kuvia ei paljon ole näiltä kahdelta kuukaudelta, työ vei ja pimeys yritti vähän musertaakin kaikella kurjuudellaan. Uudistuneet mustavalkoiset lasinaluset valmistuivat (kuvistani siis) ja osallistuin muutamiin myyjäisiin. Tuotteitani sain myyntiin Viktor Craft & Design -kauppaan Maarianhaminan keskustaan, Smakbyn puotiin sekä käsityökauppa Saltiin Merikorttelissa.

Nyt vain valoa kohti, onneksi päivä pidentyy!

Ihanaa vuotta 2021 juuri sinulle!

    Leave a Reply