Ahvenanmaa kuulumisia

Talvinen Ahvenanmaa kuvin (ja pari sanaa talviurheilun mahdollisuuksista)

24.1.2019

Talvi on todella saapunut tänne meillekin. Lumitöihin on joutunut jo useampaan otteeseen ja tulevana viikonloppuna paikallinen laskettelukeskus avataan. Niin, luitte todella oikein – LASKETTELUKESKUS! Tänne muuttaessamme meillä ei ollut mitään tietoa, että täältä löytyy sellainenkin. Tasainen ja pannukakkumainen Ahvenanmaa osaa kyllä tässäkin asiassa yllättää. Eihän se Saltivikissa sijaitseva Germundö Alpin nyt ihan suurempien hiihtokeskusten kanssa pysty kilpailemaan, mutta kyllä siellä nyt muutaman tunnin ihan mielellään laskettelee. Testattu on! Kahta rinnettä ja koko toimintaa pyöritetään vapaaehtoisten voimin ja sponsorien avustuksella.

Tällä viikolla on saatu myös ulkojäitä jäädytettyä ja latujakin löytyy muutamista paikoista. Meri vaan ei ole vielä ollenkaan jäätynyt. Meilläkin on tapana lasten kanssa luistella meren jäällä ja eräopasmieheni tykkää retkiluistella. Mutta ehkäpä muutaman päivän päästä, jos pakkanen jatkuu.

Mitään hiihtäjäkansaahan ahvenanmaalaiset eivät tunnu olevan, mikä on ihan ymmärrettävää, koska täällä harvoin on kunnon pitkiä lumisia talvia. Koulusta tulee joka vuosi kysely, että kenellä on omat sukset käytettävissä. Muuten niitä opettajat sitten lainailevat jostain, että koko luokka pääsee edes kerran tai kaksi hiihtämään. Ja nyt kun olen yrittänyt metsästää tyttärelle uusia monoja, niin aika hiljaista on kirpputoreilla (siis 10-vuotiaalla 38 koon monot viime talvelta jäivät pieniksi… kääks. Nyt hänellä on saman kokoinen jalka kuin minulla!). Suksia ja monoja ei liiku ollenkaan samoissa määrin kuin siellä mantereella. No, yhdet lopulta onnistuin bongaamaan ja menen niitä tänään hakemaan. Kahtena vuotena olen miettinyt myös omien suksien hankintaa, mutta aina se on vain jäänyt. Kävisin kuitenkin niin harvoin ja ne ovat aika satsaus taloudellisesti. Enkä ole sitten oikein jaksanut syventyä siihen suksien maailmaankaan. Lapsena kun tuli hiihdettyä kaikki liikuntatunnit, välitunnit ja vielä koulumatkatkin, niin kyllästyin toden teolla. Nyt olen muutamana talvena käynyt setäni luona vieraillessa vähän hiihtelemässä lainasuksilla, ja mukavaltahan se on tuntunut. Ehkäpä tänä talvena siis hommaan sukset itsellenikin.

Tällä hetkellä puiden oksat ovat lumiverhon peittämiä ja joka puolella on niin kaunista. Pakkasta on vain muutama aste. Ja en voi kun jälleen kerran todeta, että Ahvenanmaa on niin paljon kaikkea muutakin kuin kesäkohde! Täällä on jokaisena vuoden aikana niin kaunista. Ja näin talvisaikaan erittäin rauhallista.  Marraskuussa kirjoitin talvesta täällä vähän enemmänkin.

Suosittelen kyllä ehdottomasti hyppäämään jonain viikonloppuna laivaan ja suuntaamaan tänne!

    Leave a Reply