Ahvenanmaa kuulumisia

Syysmyräkät ovat saapuneet saarelle – pienet kuulumiset niiden ja ruskan keskeltä

7.10.2021

Lokakuuta elellään jo täyttä häkää. Ruuhkavuosi sanana on jo niin kulunut, että ihan itkettää. Mutta sitä se elämä juuri tällä hetkellä on – ruuhkavuosien elämistä. Onneksi vauvavuosina ei vielä tiennyt tästä elämänmenosta ja hektisyydestä mitään. Perässä vaan pitää yrittää pysyä.

Kesä oli täällä Ahvenanmaalla turistinäkökulmasta onnistunut. Parina päivänä menin lähes shokkiin Maarianhaminassa vieraillessani – suomenkielisiä oli ihan kaikkialla. Ja kun sanon ihan kaikkialla, tarkoitan I H A N kaikkialla. En ole koskaan aikaisemmin näiden viiden täällä asutun vuoden aikana kuullut rakasta äidinkieltäni samassa määrin; kaupoissa, kadulla, bussissa, ravintolassa ja erityisesti uimarannalla, joka sentään yleensä on enemmän paikallisten suosiossa. Nyt syksyinen arki näkyy ja tuntuu katukuvassa ja on iskenyt niin hyvässä kuin pahassakin (lyhyet aukioloajat tiettyihin lempipaikkoihin, jos edes ovat kesäkauden lisäksi muuten auki) kaikella voimallaan päälle. Ensimmäiset syysmyräkätkin ovat jo saapuneet, muutama ystävä jo ”pääsi” syksyn ensimmäiselle ”risteilylle”, eli laiva ei kovassa tuulessa päässyt satamaan ja he jatkoivat läpi yön kohti Tukholmaa ja vasta iltapäivällä pääsivät sitten takaisin tänne saarelle. Sellaista se elämä täällä on, säiden armoilla olemista toisinaan.

Kesä oli niin täynnä vieraita (ihanaa!), lasten kisaturnauksia- ja kilpailuja, arkea ja pieniä lomamatkoja, että tein ihan tietoisen päätöksen hiljentää blogiani. Tauko tosin venähti pidemmäksi kuin alunperin suunnittelin, täällä kuitenkin ollaan jälleen. Ja kiitos, miljoonasti KIITOS, kaikille teille lukijoille! Tämä on ollut myös blogini kannalta mitä parhain kesä. Vaikka minä pidin hieman lepotaukoa, blogini rivejä, sanoja, kertomuksia ja vinkkejä luettiin enemmän kuin koskaan! Hiljaa myös hihkuin tilastoja tutkiessani – olen kuin olenkin onnistunut SEO:n eli hakusanaoptimoinnin parissa. Teitä on löytänyt tuhansia tänne googlen kautta, toivottavasti myös jatkatte vierailua!

Jos et vielä ole liittynyt mukaan Henna-Marin ja minun luomaan Facebookin ”Matkavinkit Ahvenanmaalle” -ryhmään, niin kannattaa tehdä niin. Valitettavasti en aina itse ehdi vastata kaikkiin lähettämiinne viesteihin ja kysymyksiin, mutta tuolla ryhmässä on mukana myös monta muuta paikallista tai täällä useasti matkannutta – vastauksen saa useimmiten heti saman päivän aikana (joskus jopa muutamassa minuutissa).

Muuten minua kiinnostaisi tämän pienen luovan tauon jälkeen kysyä teiltä, että mitä kaipaisitte enemmän tänne blogin puolelle? Ravintola & kahvila esittelyjä? Ahvenanmaan yhteiskunnallisista asioista? Museoista? Turistivinkkejä? Luontoelämyksistä? Arjesta? Kertokaa ihmeessä kommenttikentässä tai lähettäkää viestiä – kuulen mielelläni palautetta ja vinkkejä.

Ihanaa lokakuun jatkoa!

 • Reply
  Mandi
  1.11.2021 at 15:30

  Moi! Olen harkinnut muuttoa Ahvenanmaalle ja minua kiinnostaisi erityisesti luontoelämykset ja se, millainen sää Ahvenanmaalla on vuoden eri aikoina? Esimerkiksi ovatko tiet liukkaita läpi talven, sataako ja tuuleeko paljon.. Eli kuinka varustautua ulkoiluun? Mukavaa alkanutta marraskuuta!

  • Reply
   Ihana Ahvenanmaani
   22.11.2021 at 11:17

   Hei,
   ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Täällähän tuulee lähes aina, heh. Ei vaan, tänäänkin on ihanan aurinkoinen ja tyyni päivä, maassa hento kerros lunta. Talvella tiet ovat kyllä aika liukkaita, täällähän ei suolata teitä lainkaan ja ilma on kostea. Jos siis lunta ei ole, tiet voivat olla aikamoista jäätä. Mutta kaikkeen tottuu, ja hyvillä nastarenkailla selviää (kitkoja en itse suosittele). Mutta muuten täällä pärjää kyllä ihan kuin muuallakin Suomessa mielestäni. Mielestäni on harmi, että täällä turismi painottuu niin kovasti kesään, kun kaikki vuodenajat ovat upeita. Itse pelkäsin etukäteen juuri syksyn pimeyttä, mutta kaikkeen tottuu. Välillä lunta on enemmän ja välillä ei, aika vaihtelevia talvia viime aikoina. Jos on tarpeeksi pakkasta, että meret jäätyvät, niin retkiluistelukin on mitä ihanin laji täällä. Joten rohkeasti vain muuttoajatuksissa eteenpäin!

Leave a Reply