Ahvenanmaa kuulumisia

Säähavaintoja viikon ajalta

8.5.2019

Viikko sitten illalla pakkailin tavaroitani kasaan Helsingissä. Ilma oli ollut mitä lämpimin ja keväinen, odotin innolla seuraavan aamun paluuta kotiin. Olin aivan varma, että vastassa on ihanan lämmin ja vihreä Ahvenanmaa. Olin mantereella vajaan viikon ja keväällä siinä ajassa luonnossa tapahtuu ja paljon. Otin kuvankin kotoa lähtiessäni sen takia, että voisin nähdä kuinka paljon luonto on vihertynyt näiden kuuden päivän aikana.

Aamulla en meinannut uskoa mitä lentokapteeni kuulutti pilvien yläpuolella. Maarianhamina kuulemma odotti meitä pilvisenä JA RÄNTÄSATEISENA. Ja niin vain oli kaikki valkoisen kerroksen peitossa. Lunta tuli useita senttejä ja kesärenkailla ajaminen tuntui vähän arveluttavalta. Pidän itseäni aika kokeneena kuskina, olenhan ajellut aina Venäjää myöten ja pariin kertaan yksin aina Lappiin asti. Ensimmäistä kertaa elämässäni (tai ehkä kolmatta kertaa) tuntui epämukavalta ajaa lumisessa säässä. Koska kesärenkaat.

Lumi tuli. Lumi meni. Tänään sitten jo näinkin kunnan miehien ajelevat nurmikoita. Sää on ollut viimeiset päivät ihanan aurinkoinen ja aurinkopaneelimme ovat tehneet täyttä työpäivää. Mutta tämä  tuuli! Melkein olen käyttänyt talvitakkia, niin kylmä ja pureva tuuli on viime päivinä ollut. Ei siis todellakaan mikään auvoinen kevätsää.

Pari päivää sitten nappasin Maarianhaminan kävelykadulta kuvan magnoliasta; nyt odotan innolla, että tuo kaunis puu puhkeaa täyteen loistoonsa.

Miltäs kevät siellä näyttää?

 

 

 

 

 

  • Reply
    sami niilola
    8.5.2019 at 20:05

    Ohhoh. Johan tuli lunta.

Leave a Reply