0
Arki

Tuparit (viimein…)

30.1.2019

Muutimme omaan kotiin vapuksi. Tupareita mietimme pariinkin otteeseen, mutta vasta puolen vuoden asumisen jälkeen päätimme, että jos ne joskus järjestetään niin nyt. No, tuparit oli ja meni. Vuoden vaihtuessa kirjoitusinto iski (lue: oli rauhallista aikaa useampi tunti kirjoitella) ja tein useamman kirjoituksen etukäteen. Toimin näin elämäni ensimmäistä kertaa. Suunnittelin ja ajastin  julkaisuajankohdan automaattiseksi. Mutta kuinkas sitten kävikään? No, Aapeli, paikalliselta nimeltään Alfrida, tuli myrksyilemään ja siinä hujakassa halusin kirjoitella enemmän myrskytilanteista kuin kauniista kukkakimpuista. Ja muutenkin se tuntui niin ristiriitaiselta iloita uudesta kodista, kun lähes koko Ahvenanmaa oli ilman sähköjä ja paleli kodeissaan. Joten nyt, siis NYT, jaan teille hieman tupareistamme.

Vietän siis omia syntymäpäiviäni aina joulun välipäivinä ja siksi tuntuikin luonnolliselta pitää juhlat yhdistettyinä synttäreinä ja tupareina. Toisin sanoen, juhlimme tupareita kuukausi sitten. Osa kukista kukoistaa edelleen (leikkokukat ovat tietenkin varisseet, mutta monet muut vielä ilahduttavat).

Ihmisistä en nyt viitsi tänne kuvia laitella, kun en lupia pyydellyt. Omien lasten lisäksi meillä iltapäivällä piipahti 11 lasta/nuorta ja aikuisia sitten reilusti saman verran. Hyvin mahduttiin, kun vieraita tuli ja meni eri aikoihin. Tarjoamisista ja ihanista kukista saatte vähän juhlatunnelmien välitystä. Ehkä jonain päivänä rohkaistun laittamaan vähän enemmän kuvia itse kodistammekin. Puntaroin aina, että kuinka paljon pidän oman kotini vain itsellämme ja kuinka paljon ”kutsun somea” sitä katselemaan. Missä menee se raja, kuinka paljon haluan yleisesti kodistamme jakaa. Tätä jään vielä pohtimaan.

Tarjoamiset leivoin tällä kertaa suurimmaksi osaksi itse. Leivoin patonkeja, joiden kanssa oli tarjolla tuorejuustoja ja toiseksi suolaiseksi ostin coctail-piirakoita. Tytär leipoi Hanna-tädin kakkuja ja itse leivoin sitten vielä porkkanakakkua, kuorrutettua maustekakkua ja glögi-juustokakkua. Lapsille tarjoiltiin Hörppy-juomia ja aikuisille sekoitin omaa vakiojuomaani, johon tulee mineraalivettä, omena täysmehua ja Spriteä. Kahvia nyt tietenkään ei voi unohtaa eikä teetä. Tarjottavia riitti vielä moneksi päiväksi itselle ja tuttaville. Melkein jo ehdin kyllästyä. Mutta vain melkein. Seuraavaksi onkin kuopuksen synttärijuhlat viikon päästä. Pitäisi varmaan alkaa miettimään niitä.

Mikä on sun juhlien vakio tarjottava?

 • Reply
  sami niilola
  30.1.2019 at 17:39

  Isot onnittelut näin jälki käteen. Vau mitä herkkuja.

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  30.1.2019 at 19:04

  Kiitos, kiitos!
  Ja herkut kyllä maistui hyville, vaikka itse sanonkin. 🙂

 • Reply
  Pilvi
  3.2.2019 at 16:13

  Oi, miten ihanalta näyttää. Upeat, herkulliset kattaukset!! Onnea onnea onnea 🙂

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  3.2.2019 at 19:23

  Kiitos! 🙂 Ihanaa tulevaa viikkoa sinulle!

Leave a Reply