Ahvenanmaa vinkit Arki

Vaatekaapin päivitystä – mistä ostan vaatteet Ahvenanmaalla?

6.2.2020

Vaatetyyliäni ei oikein voi lokeroida. Ala-asteella minulla oli harmaakausi ja sitten vihreäkausi. Kaiken piti olla joko harmaata, ja sitten myöhemmin vihreää. Muistan vieläkin, kuinka onnessani olin, kun kerran löysin äidin vanhoista koruista vihreän väriset korvikset, rannerenkaat ja helyt kaulaan. Ylä-asteella piti vartavasten lähteä vaateostoksille Tampereelle, sieltä kun sai juuri ne tietynlaiset hiphop-housut! Niin, olin pienen maalaiskuntamme ainut tyttö, joka kulki hopparivaatteissa ja ei niitä poikiakaan tainnut olla kuin kaksi. Erotuin joukosta. Sitten tuli ullakkokausi jota seurasi kirppiskausi. Ullakolta (ja naapurin ullakolta) kaivoin hippimekkoja, urheiluseurojen verkkatakkeja ja muita erikoisia kuoseja – ja kuljin ne päällä. Kun muutin Tampereelle lukion perässä, löysin kirppikset. Ja kirppiksellä käyn edelleen – 20 vuotta myöhemmin. 

Nykyinen tyylini on sekava. Välillä se voi olla ”hippimäinen”, välillä erittäin asiallinen, välillä ”tavis” ja välillä vähän ”street”. En edes tiedä termejä kunnolla. Ja ei kai tarvikaan, ihan syystä olen jättänyt nämä ”muoti”-kirjoitukset muiden hoidettaviksi. Mutta värejä rakastan. Usein toki käytän jotain mustaa tai muuta yksiväristä ja sitten sen kanssa jotain erittäin värikästä. Ja isot korvikset. Ne kai ovat ne ainut vakio pukeutumisessani. En vain osaa käyttää pieniä nappikorviksia. 

Ahvenanmaalle muuttaessa olenkin surrut eniten sitä, että Turun kirppikset eivät seuranneet mukana, lisää niistä ajatuksista voit lukea täältä. Maarianhaminassa on kaksi itsepalvelukirppistä ja kolmas kirppis on Emmauksen, johon voi jättää vanhoja vaatteita myyntiin. Erittäin suosittua täällä Ahvenanmaalla on myydä ja ostaa Facebookin kirppis-ryhmän kautta. Siellä on tällä hetkellä 13 400 jäsentä, eli melkein puolet ahvenanmaalaisista! Itse olen ostanut sitä kautta mm. keinutuolin, kirjahyllyn, toppavaatteita ja ison kasan kenkiä. Kaiken kukkuraksi tuo ryhmä poistettiin aivan yllättäen ja varoittamatta pari kuukautta sitten (koska siellä myytiin eläimiä, joka rikkoi Facebookin sääntöjä), kuitenkin parissa päivässä uudessa ryhmässä oli jälleen tuhansia jäseniä. Aikamoista.

Vaatekauppaketjujen tarjonta täällä on aika suppeaa. Ymmärrettävästi. Monet paikalliset lähtevätkin päiväseltään Ruotsiin ostoskeskuksiin ostoksille. Kun muutimme mantereelta tänne, täällä oli KappAhl ja H&M, sitten tuli Lindex ja Seppälä. Seppälä menikin aika pian konkurssiin ja nyt täällä on jäljellä nuo kolme muuta. KappAhl ja H&M sijaitsevat ostoskeskus Maxingessa ja Lindex aivan Maarianhaminan keskustassa. Samaisella kävelykadulla sijaitsee toki useampia muita kivijalkaliikkeitä, liikkeitä jotka itselleni olivat ennen tänne muuttoa tuntemattomia. 

Nautin käydä kirppiksillä, mutta en nauti käydä vaateostoksilla. Sain mieheltäni lahjaksi lahjakortin vaatekauppa ja kävin joululoman alennusmyynneissä. Palasin sieltä sukkien kanssa, vaikka sovitin kerralla varmaan tunnin verran vaatteita. Maanantaina kävelin KappAhlin näyteikkunan ohi ja kiinnitin huomioni mustaan, ihanaan tunikaan. Tiesin heti, että ko. malli sopisi minulle. En vain ehtinyt sillä kertaa sovittaa tuotetta, joten palasin seuraavana päivänä takaisin. Sovitin, ihastuin, ostin. Samoin ostin ihanan neuletakin, joka sopii täydellisesti edellisviikolla kirppikseltä löytämääni huiviin. Ja ne farkut. Farkut, joita olen vuoden metsästänyt. Mieluiten kuljen legginseissä tai muissa housuissa kuin farkuissa, mutta välillä farkut olisivat hyvä valinta. Käytännössä olen ollut farkuton vuoden. Olen sovittanut toisinaan, en vain ole löytänyt. Nyt löytyi nekin! Jes. Ålandsrabattenin kupongin avulla sain ne farkut ihan ilmaiseksi (osta kolme, maksa kaksi). Että tulin iloiseksi. Harvoin lähden vaatekaupasta näin iloisena. Tosin harvoin siellä käynkään. 

Löysin myös maanantaina ihanan pehmeät Vagabondin kevätkengät kuudella eurolla kirppikseltä. Ja tyttärelle käsineet, toppahousut (ei ole tarvinnut kertaakaan tänä talvena, joten niiden osto on vain jäänyt) sekä vyölaukun. Vyölaukku saattaa tosin jäädä äidin käyttöön.. 

Mikään shoppailun paratiisihan tämä Ahvenanmaa ei ole, mutta mielestäni täältä useimmiten saa kaiken tarvitsemansa. Kenkätarjontaa minulla on vähän ikävä, ja usein suuntaankin kolmilapsisen perheen äitinä Turussa poiketessa Citymarketin hyllyille. 🙂

Vaatteita voi ostaa (ainakin) seuraavista paikoista:

Ostoskeskus Maxinge

KappAhl

H&M

Modex

(Ja Sparhallenistakin voi löytää jotain sekä urheilukauppa Team Sportia)

Maxingen nettisivut löydät täältä

Maarianhaminan keskustan kaupat (käytännössä kaikki sijaitsevat kävelykadulla)

Lindex

Zic-Zac Butiken

Tara

Dress like Marie

Modehuset Alice

Kortvaruboden (myy mm. Marimekon tuotteita)

Myös Viktor Kraft & Design myy käsityönä tehtyjä design-vaatteita. 

City Mariehamnin nettisivut löydät täältä, löydät lisätietoa mm. sieltä (kaikki putiikit eivät kuitenkaan valitettavasti ole mukana siellä, löydät kuitenkin helposti googlaamalla – tai kävelemällä keskustassa 🙂 ).

Ja Maarianhaminan kirpputorit

Emmaus

Loppis & Sånt

Loppis Tjäna

Kesäisin myös vierassatamasta löytyy pieni vaateputiikki. 

Oletko käynyt Maarianhaminassa vaateostokilla? 

 

P.S Muistathan, että blogissa on vielä huomiseen asti arvonta käynnissä! 

Pääset arvontaan tästä.

 • Reply
  sami niilola
  6.2.2020 at 18:54

  Kirppikseltä tekee joskus mahtavia löytöjä. Viimeksi löytyi iso rasia perhoja. Innokas kalamies kun olen. Jippii.

 • Reply
  Kristiina Kortelahti
  6.2.2020 at 20:02

  Olen kyllä niin huono löytämään mitään vaatteita kirppiksiltä, vaikka silloin tällöin niissä käyn. Mutta en kyllä ostele oikein muutenkaan vaatteita, muuta kuin ihan pakon edessä. Ei vaan huvita ruveta sovittelemaan todetakseen että ei tämä sovi, eikä tuokaan. Muuten, Mattssonilta Godbystä voi löytää vaikka mitä, niin vaatteita kuin kenkiäkin!

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  7.2.2020 at 11:04

  No se vaikuttaakin ihan aarrearkulta!

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  7.2.2020 at 11:07

  Täältä Ahvenanmaalta en itsekään ole juuri itselleni noita vaatteita löytänyt. Huiveja, kenkiä ja koruja sitten senkin edestä. Lapsille on löytynyt kivasti!
  Sitä sovittelua en itsekään jaksaisi millään. Mattssonilta olen joskus pikaisesti jotain katsonut, siellä tulee poikettua niin harvoin ja vain ohimennen jotain pikaisesti hakien (eväitä tai jääkaapin täytettä retkipäivän jälkeen).

Leave a Reply