Ahvenanmaa kuulumisia

Erilainen (ja erityinen) perjantai

26.7.2019

Tähän päivään on mahtunut kaikkea laidasta laitaan. Aamulla yritin varata laivaliput sunnuntaille (taas ajoissa… heh), mutta autopaikat olivatkin loppuneet ja suunnitelmat piti muuttaa. Lasten kanssa en jaksa satamaan lähteä kärkkymään josko siellä olisikin tilaa. Soitinkin Viikkarille, josko voisivat laittaa jonoon odottamaan vapautuvaa autopaikkaa. Eivät voi. MUTTA pari tuntia sitten oli tullut vapaa paikka. Takaisinpäin olivat KAIKKI hytit loppuneet. Mutta minkäs teet, heinäkuussa kannattaa hoitaa nämä asiat hyvissä ajoin. Mutta kun en vaan aina tiedä koska sitä tarkalleen lähtee. Loppu  hyvin, kaikki hyvin. Paitsi paluumatka vielä päättämättä. Heh.

Käväisin tänään heittämässä tyttären Eckerön Leklandetiin (sisäpuuhapuisto). Olivat luokkakavereiden kanssa keskenään sopineet ja päättäneet, että menevät sinne tänään. Ideoita ei puutu. Me vanhemmat sitten olemme kuumeisesti viestitelleet viikolla, että kuka vie ja kuka hakee ja kuka auttaa osan matkaa bussiin jne. Ovatpa ainakin omatoimisia ja idearikkaita. Ihan eivät vielä ehkä osaa täysin  hahmottaa sitä, miten nämä suunnitelmat vaikuttavat muidenkin elämään… Ihanat, toimeliaat ja rakkaat lapsemme. Ja olen niin kiitollinen, että koko luokka aina touhuilee yhdessä, vaikka eivät kaikki nyt paikalle päässeetkään. Mutta suurin osa. Se ei ole mikään itsestäänselvyys.

Iltapäivällä olikin sitten vähän erikoisempi tapahtuma. Saan blogini kautta erilaisia yhteydenottoja ja kysymyksiä  ja nyt eräs lukijani otti yhteyttä, josko voisin tulla ottamaan kuvia kun hänet ja miehensä vihitään Merikorttelin kappelissa. Tänään siis sain olla todistajana tässä pienimuotoisessa ja arvokkaassa tilaisuudessa. Vain muutama viikko aikaisemmin ystäväni kysyivät, josko kappeli on käytössä. Totesin, että eiköhän täällä välillä vihitä ihmisiä. Ja nyt sainkin olla mukana tässä erityisessä hetkessä.

Aikamoinen hellepäivä siis! Vadelmatkin olivat kotona kypsyneet.

Ihanaa viikonloppua teille kaikille!

(Tietokoneen sammutin jo, joten kuvat tulevat tönkösti tähän loppuun. Puhelin kun ei niitä suostu kauniimmin asettelemaan.)

 • Reply
  Hannele Ruusukummusta
  27.7.2019 at 08:10

  Olipas sinulla kiva päivä…:)

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  27.7.2019 at 16:43

  Hieman normaalista poikkeava… 🙂

Leave a Reply