Majoitus

Brobacka Gästhem – ihastuttava majapaikka Ahvenanmaalla

8.7.2020

Kaupallinen yhteistyö: Brobacka Gästhem

Muistanette ehkä, että kesäkuun puolella kävin blogiystäväni Alexandran kanssa tutustumassa Brobackan kahvilaan. Brobacka Gästhem on kolmikerroksinen rakennus, jonka alimmassa kerroksessa sijaitsee siis ko. kahvila. Kahvila on kesällä 2020 auki päivittäin kello 11-17.00. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsee majoitustilat. Majoitustiloja on yhteensä kuudessa huoneessa, huoneissa on 2-3 sänkypaikkaa. Lisäksi vieraiden käytössä on kaksi ihastuttavaa keittiö- & oleskelutilaa. Tänne voi siis hyvin ostaa omia eväitä ja kokata omia ruokia. Ulkoa löytyy myös grilli ja vieraiden käytössä on grillihiiliä ja sytytysnestettä. Pesutiloja (WC & suihku) on kaksi ja ne sijaitsevat rakennuksen keskikerroksessa.

Meillä oli miehen kanssa siitä harvinainen tilanne, että olimme kaksi vuorokautta ilman lapsia. Kaikki kolme lastamme olivat samalla leirillä. Brobacka Gästhem olikin meille täydellinen pysähdyspaikka kahdestaan. Luonnonläheisyys, kauniit tilat, maukas aamupala ja rauhallinen miljöö tarjosivat ihanan pysähdyshetken arjen rutiineista. Tämä entinen ”autiotalo”, jonka omistajat ostivat vuonna 2013 ja kunnostivat perinpohjin nykyiseen kuntoonsa, tarjosi meille oivallisen ´hemesterin´. Paikalliset kutsuvat lähilomailua hemesteriksi; Hem (koti) + Semester (loma) = Hemester.

Paikka soveltuu erityisen hyvin pyöräilijöille, koska vierestä kulkee merkityt pyöräilyreitistöt. Godbyn keskustaan matkaa on neljä kilometriä ja Maarianhaminaan 14 kilometriä. Ja mikä onkaan ihanampi tapa lopettaa päivä kuin pihapiiristä löytyvän puusaunan löylyihin. Pihasauna on siis vieraiden vapaassa käytössä, ovesta löytyy varauslista. Ensimmäinen sytyttää saunaan tulet ja lämmöt pidetään yllä seuraaville saunojille puita pesään lisäämällä.

Pyöräilijöiden lisäksi voin kyllä suositella paikkaa täydestä sydämestäni ihan kenelle tahansa. Kauniit yksityiskohdat ihastuttavat kaikkialla. Erityisesti itseeni vetosi kauniit puulattiat ja vanhat huonekalut. Ja ihan koko kokonaisuus – tämä on sisustettu todella ihanalla taidolla ja tyylillä!

Brobacka Gästhem ja ympäristövalinnat

Huoneiden hintaan sisältyy aina lakanat, pyyhkeet ja maukas aamupala. Huoneiden hinnat ja lisätietoja löydät täältä. Meidän huoneemme oli kolmen hengen huone. Hinta kahdelle tuossa huoneessa on 105€ / yö ja kolmelle 120€ / yö. Huoneisiin on mahdollista saada myös lisämaksusta lisäpetejä ja patjoja lapsia varten.

Aamupala tarjoillaan alakerran kahviossa, josta löytyy myös ihana, pieni putiikki. Aamupala on erittäin maukas ja tarjolla on monia ahvenanmaalaisia herkkuja, kuten tyrnihilloa, ahvenanmaalaista pannukakkua, vuohenjuustoa, omenamehua ja Brobackan omaa granolaa.

Ympäristöystävällisyys ja kestävään kehitykseen panostaminen on ollut Brobackalle aina tärkeää. Katolta löytyy vuonna 2018 asennetut aurinkopaneelit, jotka tuottavat kesäkauden energian tarpeesta puolet. Keittiössä käytetään mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita ja huoneista sekä yleisistä tiloista löytyy erilaisia infokylttejä, miten jokainen voi säästää vettä ja energiaa. Brobackalle onkin myönnetty Green Key -sertifikaatti osoituksena ympäristöystävällisestä toiminnasta.

Kerrassaan ihana paikka! Onko tämä sinulle entuudestaan tuttu?

Brobacka Gästhem, Ängsgatan 177, Jomala

Kotisivu I Facebook I Instagram

 • Reply
  Tarja/Ruusu-unelmia ja villasukkia
  9.7.2020 at 06:15

  Näyttää viihtyisältä ja sievältä. Tämä pitääkin laittaa muistiin seuraavaa reissuamme varten. Aurinkoisia kesäpäiviä!

 • Reply
  Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  16.7.2020 at 22:00

  Jos ei oteta lukuun satamvisiittiä, edellisestä Ahvenanmaan matkasta on yli 30 vuotta 🙂 Jo oli siis aika tulla käymään. Viime viikolla vietimme päivän Maarianhaminassa, joka oli oikein soma sekin. Taka-alalle jäivät kutkuttamaan hienot saaristoreitit ja siellä olevat söpöt majoituskohteet, kuten tämäkin. Tällaisissa tunnelmissa takuulla viihtyy.

 • Reply
  Arja/ Elämänmakuisia matkoja
  17.7.2020 at 08:47

  Näyttää ja kuulostaa mukavalta paikalta.
  Erityisesti aamiainen Ahvenanmaan pannukakkuineen on houkutteleva 🙂

Leave a Reply