Ahvenanmaa vinkit Majoitus

Sandösund Resort – Flowpark, minigolfia, lauttasauna ja paljon muuta

10.7.2020

Blogiyhteistyö: Sandösund Resort & Camping ja Flowpark Åland*

Tätä viikkoa voisi kutsua oikein lähilomailun superviikoksi. Olemme tutustuneet moneen uuteen paikkaan Ahvenanmaalla, ihastuneet Ahvenanmaan luontoon entisestään ja hämmästelleet kuinka paljon tekemistä ja näkemistä täällä riittääkään. Vaikka olemme asuneet neljä vuotta täällä, tuntuu, että emme ole nähneet kuin vasta pienen ripauksen kaikesta siitä, mitä Ahvenanmaalla on tarjottavana.

Yksi kohteistamme tällä viikolla oli Vårdössä sijaitseva Sandösundin aktiviteettikeskus. Aktiviteettikeskuksena paikka ei varsinaisesti itseään mainosta, mutta mielestäni ilmaus on erittäin kuvaava. Täällä voi nimittäin tehdä monen montaa eri asiaa. Täältä löytyy uusi Flowpark Åland, täällä voi pelata minigolfia, rakenteilla on uusi frisbeegolfrata (osittain jo valmis), kajakkeja voi vuokrata tunnista useampaan tuntiin tai päivään. Alueella kulkee myös viiden kilometrin vaellusreitti ja tarjolla on vuokralle myös polkupyöriä ja päivän päätteeksi voi saunoa lauttasaunassa. Vietimme paikan päällä aktiivisen vuorokauden, ja kuten kuvista voitte nähdä, sää oli hyvin vaihteleva tuona aikana.

Leirintäalue, mökkimajoitusta ja hotelli

Alueelta löytyy myös monenlaista majoitusta. Monille seuraajilleni tämä paikka onkin tuttu vuosien takaa leirikoulujen majoituspaikkana. Nytkin paikalla oli telttoja sekä asuntoautoja ja monia pyöräilijöitä näkyi liikenteessä. Sijainniltaan Sandösund onkin erittäin hyvä saaristossa pyöräileville. Vuokrattavissa on myös useita mökkejä, jotka sijaitsevat kivasti metsän keskellä, lähellä merta. Mökkejä löytyy sekä minikeittiöllä että ilman. Vuokrattavissa on myös hirsitalo, josta on upeat merinäköalat ja tilat riittävät kahdeksalle hengelle. Ja mikäli kaipaa rauhallisempaa oleskelua, aina voi vuokrata tilat erakkomökistä, joka sijaitsee saaressa.

Mökkien lisäksi alueelta löytyy myös hotelli. Kahdessa rivitalossa sijaitsevia hotellihuoneita on yhteensä kahdeksan. Huoneet ovat kahden hengen huoneita ja hintaa sisältyy Tavernassa tarjoiltava aamupala. Meidän poppoomme majoittui kahteen hotellihuoneeseen. Huoneet olivat uudet ja viihtyisät, kuten kuvista voi nähdä. Saavuimme Sandösundiin vasta illalla, joten lapset menivät suoraa kyytiä nukkumaan ja me aikuiset kävimme vuorotellen ihailemassa ihania maisemia rantakallioilta. Täällä sielu lepäsi.

Flowpark, minigolfia ja lauttasauna – Sandösundin laaja tarjonta

Mantereelta tuttu Flowpark avattiin siis viime kesänä myös Ahvenanmaalle ja lapset ovat odottaneet tänne pääsyä jo kauan aikaa. Flowpark Ålandista löytyy neljä rataa; vaaleanvihreä eli skidirata (ei pituusrajaa), sininen eli keskitaso (min. pituusraja 120cm), punainen eli vaikea (min. pituusraja 150cm) sekä tämän kesän uutuutena musta eli extreme (min. pituusraja 150cm). Jos lapset ovat alle 10-vuotiaita, pitää keskitason radalla olla aikuinen mukana. Meidän pojat siis täyttivät pituusrajan, mutta koska ovat alle 10-vuotiaita, mieheni kiipesi heidän mukanaan. Keskimmäisellä lapsella jäi uupumaan tuosta 150 sentin rajasta vain kuusi senttiä, ja se jos joku oli kova paikka. Tänne siis pitää tulle uudestaan ensi vuonna (mikäli kasvutahti pysyy samana, pituus on riittävä silloin..). Molemmat pojat kiipesivät kuitenkin tuon sinisen radan kaksi (tai kolme?) kertaa ja skidiradan varmaan parikymmentä kertaa.. Hah, en pysynyt laskuissa mukana. Viihtyivät radoilla siis 3-4 tuntia, helposti. Muut ryhmät tulivat ja menivät, ja meidän seikkailijat vain jatkoivat. Erittäin onnistunut aktiviteetti siis! Mies testasi myös uuden mustan radan oikein onnistuneesti, kun vaimo alhaalla katseli kauhistuneena..

Flowparkin lippujen hinnat löydät täältä. Flowpark Ålandiin kannattaa myös etukäteen ilmoittaa tulostaan, varsinkin jos kyseessä on isompi porukka. Toki paikalle voi tulla koska vain, puisto on auki heinä- ja elokuussa joka päivä 10.00-20.00. Sesongin ulkopuolella radoille pitää tehdä varaus kaksi päivää aikaisemmin.

Flowparkin jälkeen huilasimme pienen hetken ja sitten haastoimme toisemme minigolfin parissa. Täällä minigolfrata sijaitsee ihanasti meren rannalla ja alueella on muutama penkki odottelua ja lepuuttelua varten (oikein kiva aamupäivän kiipeilyjen jälkeen). Päätimme aktiivisen ja kivan vuorokauden vielä lauttasaunan löylyihin. Lautalta oli kiva pulahtaa mereen viilentymään, tosin en ymmärrä, miten ihmeessä vesi pystyi olemaan niin JÄÄTÄVÄN kylmää! Olen käynyt tänä kesänä kolme kertaa uimassa, ensimmäinen kerta kesäkuussa oli kaikista lämpöisin, mutta nämä kaksi jälkimmäistä kertaa merivesi on tuntunut erittäin jäiseltä!!

No, vaikka meri kuinka olisi lämmin tai jäinen, niin kiinnitin huomiota erittäin kivaan hiekkarantaan (sijaitsee eri paikassa kuin lauttasaunat), joten tännehän voisi tulla päiväseltään myös uimaan, syömään ja vaikka rantalenttistä pelaamaan. Paikka soveltuu siis hyvin asuntoautoilijoille, retkeilijöille, pyöräilijöille, perheille, päiväseltään kävijöille ja viikonkin täällä saaristossa viihtyville.

Sandösund Resort & Camping, Trollvägen 40, Vårdö I Kotisivu I Facebook

Flowpark Åland, Trollvägen 40, Vårdö I Kotisivu

Vierailu toteutettiin blogiyhteistyössä Sandösund Resort & Campingin sekä Flowpark Ålandin kanssa. (Majoitus ja aktiviteetit saatu.)

 • Reply
  Arja/ Elämänmakuisia matkoja
  14.7.2020 at 17:21

  Vårdö on paikkana todella kaunis, ihana ympäristö! Käytiin tuolla pari vuotta sitten ja yövyttiin mökeissä, mutta niihin emme niin ihastuneet. Mukava kuulla, että uudistuksia on tehty.
  Flowpark on kyllä tosi hauska! Ollaan siis Turussa ”flowparkattu”. Siellä aika kuluu mukavasti ja kiva haastaa myös itsensä.

  • Reply
   Ihana Ahvenanmaani
   17.7.2020 at 11:38

   Hei,
   Mökeissä emme tosiaan käyneet, siellä näkyi olevan suuren hirsimökin lisäksi ainakin kahdenlaisia mökkejä. Hotelli/rivitalo on tosiaan aika uusi.
   Ranta on erityisen ihana tuolla!

 • Reply
  Marika / Matkalla Missä Milloinkin
  15.7.2020 at 22:54

  Heh, minä innostuin Flowparkista. On hyvää itsensä haastamista. Saatiin lahjakortitkin Porin Flowparkiin, tuleepa testattua uusi puisto. Ymmärrän hyvin, että lapsenne viihtyivät kiipeilemässä. ? Kuulostaa kaiken kaikkiaan hyvältä aktiviteettikokonaisuudelta.

  • Reply
   Ihana Ahvenanmaani
   17.7.2020 at 11:37

   Hei,
   En tiennytkään, että Porissa on myös nykyään. Olen itse sieltä suunnalta kotoisin, joten kiitos vinkistä!

Leave a Reply