Ahvenanmaa vinkit

Kesän 2020 uutuudet Ahvenanmaalla – viisi vinkkiä

25.5.2020

Koululaisten kesälomiin täällä meillä Ahvenanmaalla on aikaa vielä reilu viikko, mutta kovasti se kesä on tuloillaan. Tänään uutisten otsikoissa on esiintynyt kotimaanmatkailun ristiriitaisuus puolin ja toisin, ja huomenna toivottavasti hallitus lieventää suosituksiaan ja matkustaminen Suomen rajojen sisällä olisi jopa suositeltavaa talouden kannalta. Ajattelinpa sen ja kesän kunniaksi jakaa muutaman vinkin teille Ahvenanmaan uutuuksista tälle kesälle.

1. Carlsro – tanskalainen kylpylähotelli 

Ahvenanmaan saaristoon, Föglön kuntaan on parhaillaan rakenteilla badhotell – rantahotelli. Tämä tanskalainen kylpylähotellikonsepti ammentaa tyylinsä 1900-luvun alkupuolen tanskalaisista tavoista ja on tiettävästi ainoa laatuaan koko Suomessa.  Aamuauringon sarastaessa vieraat voivat sipsutella rannalle kylpytakit päällä, pulahtaa vilvoittavaan mereen ja lämmitellä sen jälkeen takkatulen äärellä.

Ahvenanmaalais-tanskalainen pariskunta Johanna ja Ebbe Delfs  muuttivat Tanskasta Ahvenanmaan saaristoon viime joulukuussa. Carlsron kahvila ja putiikki avaavat ovensa kesäkuussa, hotellin avajaisia vietetään pääsiäisenä 2021. 

www.carlsro.ax

2. Maailman suurin frisbeegolfrata

Koronan aikana ahvenanmaalainen yrittäjyys poiki useitakin uusia ideoita. Yksi niistä on maailman suurimman frisbeegolfradan rakennuttaminen Ahvenanmaalle, aloitteen takana on Ahvenanmaan yrittäjät (Företagarna på Åland). Hankkeen aikana Ahvenanmaan jokaiseen kuntaan (16) rakennetaan rata, ennestään niitä on kaksi täällä (Brändön Lappossa ja Maarianhaminassa). Ratojen on tarkoitus valmistua kesäkuun aikana. 

Frisbeegolf soveltuu kaikenikäisille ja tasoisille pelaajille. Kivaa tekemistä kauniissa luonnossa. Lisää asiasta voit lukea kotisivuilta sekä täältä. 

3. Ahvenanmaan golfklubin täysin uudistettu Slottsbanan

Golfkansa on odottanut tulevaa heinäkuuta malttamattomina. Tulloin vietetään nimittäin Kastelholman linnan vieressä sijaitsevan uuden radan avajaisia. Golfkausi Ahvenanmaalla on muutenkin leudon ja pitkän syksyn johdosta ihanteellinen, pelata voi aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn (ja jopa läpi talvenkin näemmä..). 

Lisää uudistetusta radasta ja muista, jo auki olevista radoista voit lukea täältä. 

4. E-meal – sovellus noutoruoan (take away) tilaukseen 

E-meal on toinen hyvä esimerkki siitä, että Ahvenanmaalla keksitään uutta, kun vaikeudet kohtaavat. Keväällä suunniteltiin ja lanseerattiin puhelimeen ladattava sovellus noutoruoan tilaamiseksi. Kymmenen kilometrin säteellä ruoan voi tilata myös kotiin tai haluamaansa majapaikkaan. 

Ravintoloita tulee sovelluksen piiriin lisää tasaiseen tahtiin. Lisätietoa löydät Facebookista täältä tai kotisivuilta täältä

5. Sunnan II – lounas- ja päivällisristeilyt 

Kun vielä asuimme Turussa, totuimme siihen, että Aurajoen varsi oli täynnä mitä erilaisempia ravintolalaivoja. Osa niistä risteili ja osa oli paikoilleen ankkuroituina. Nyt Ahvenanmaallakin pääsee risteilemään tunnelmallisesti lähivesistössä ja samalla hyvää ruokaa nauttien. 

Sunnan II tulee liikennöimään Merikorttelin ja Kastelholman välillä.

Lisätietoja löytyy täältä. 

E-meal kuva: E-mealin Facebook-sivulta

Leave a Reply