0
Ahvenanmaa kuulumisia

Koko Ahvenanmaa juhlii – Micke voitti Robinsonin

25.5.2020

Maaliskuun ensimmäisten päivien jymyuutinen myös täällä blogissa oli se, että ahvenanmaalainen tähtikokki Michael ”Micke” Björklund on yksi Robinsonin (Ruotsin Selviytyjät) kilpailijoista. Ja kukapa olisi uskonut, että Micke vie voiton? Sitä ei nimittäin meinannut Micke itsekään uskoa, hänen tavoitteenaan kun oli olla tippumatta ensimmäisenä pois.. Ja niin vain Micke voitti koko kisan ja kipusi jakson 51 päätteeksi voittajana nostamaan pokaalin! 17 000 hakijan joukosta voittajaksi, siitä saa ja siitä pitääkin olla ylpeä!

Tunnelma täällä Ahvenanmaalla on siis hieman sama kuin jääkiekon MM-kisojen voiton osuessa kohdalle. Kaikki iloitsevat – eivätkä suotta. Ruotsalaislehdet julistavat kilpaa, kuinka Micke oli kilpailun lojaalein ja läpikotaisin kiltti ihminen, joka ei sortunut (ei osannut, heh) keplotteluun tai ollut ilkeä ketään kohtaan. Ja sellainenhan se meidän Micke on, hänestä kaikki pitävät. Monella tapaa taitava, joka ei tee itsestään suurta numeroa ja on ystävällinen kaikille. Hyvyys palkittiin, ja sitä on ilo katsella ja juhlia tässä kylmässä maailmassa. Micke osoitti, että kuka tahansa voi pystyä mihin tahansa. Todellinen esimerkki meille kaikille!

Nyt viimeistään myös pieni Ahvenanmaa on saatu ruotsalaisten kartalle. Monelle Ahvenanmaa on tuntematon, mutta Micke on tehnyt maakuntaamme tunnetuksi alun mainoskuvista lähtien. Kilpailijoillahan sai olla hyvin niukasti vaatteita mukana, joten vihreä Åland -t-paita on varmasti iskostunut jokaisena ohjelman iltana 800 000 katsojan verkkokalvoille ja muistin sopukoihin. Micke jos joku on tehnyt arvokasta PR-työtä turismista elävälle maakunnallemme. Nyt vain toivotaan, että tuo mainostyö kantaa hedelmää sinne saakka, kun matkustaminen Ruotsista on jälleen mahdollista.

Tiukan kilpailun palkinnoksi voittaja saa noin 48 000 euroa, ja niistä osan Micke aikoo lahjoittaa Ahvenanmaan ruokapankille, jolle lahjoitus näin koronan lyömänä keväänä on enemmän kuin tervetullut. Rahoilla lahjoitetaan ruokakasseja niitä tarvitsiville.

Onnittelut siis vielä kerran Mickelle – upea suoritus!

Micken Instagram-tili löytyy täältä.

Ja YouTube-kanava täältä.

Lisää voitosta voit lukea vaikkapa näistä lähteistä:

Turun Sanomat

Aftonbladet
Expressen
Svenska Yle
Nya Åland (maksumuurin takana)
Ålandstidning (maksumuurin takana)

Kuvat: Robinson/TV4, mustavalkoinen/ M. Björklund pressikuva

    Leave a Reply