Ahvenanmaa kuulumisia

Tositelevision täyteinen kevät ahvenanmaalaisille

4.3.2020

Itse en seuraa kovin moniakaan tositelevisiosarjoja, jos edes yhtään. Laulukilpailuja olen joskus muutamia vuosia sitten katsonut kahtena kautena, silloin lähinnä tuttuja ja tutun tuttuja kannustaen – tosin en silloinkaan edes jokaista jaksoa. Minulla on omat suosikkisarjani, katson niitä netin välityksellä ja se riittää. Televisiota meillä ei edes ole, joten se ei myöskään tyhjänpanttina surise taustalla ja siksi olen välillä tyystin pihalla meneillään olevista ohjelmista. Kun haluamme katsoa jotain tiettyä ohjelmaa, se katsotaan tietokoneelta (tai puhelimelta). Tänä keväänä taidan kyllä ruveta tositelevision tuijottajaksi. Näiltä uutisilta ei nimittäin ole voinut viime päivinä välttyä. 

Pienen saaremme kaksi kansalaista kilpailevat nimittäin tämän kevään aikana tositelevsio-ohjelmissa. Toinen kykykilpailussa ja toinen tositelevisiokilpailussa. The Voice of Finlandin viime kertaisessa jaksossa ahvenanmaalainen Emilia Alm pääsi Ääni ratkaisee -osiosta jatkoon. Sitä täällä on nyt hehkutettu – ja syystäkin. Olin myös itse lähes kyyneleet silmissä esitystä katsoessani – lähinnä ehkä siitä, että tuomaristossa useampi puhui ruotsiksi ja tämän aina välejä hiertävän kieliasetelman saralla on tapahtunut paljon muutosta viimeisen kymmenen vuoden aikana. Iloitsin. Kaikkea hyvää siis Emilialle jatkoon!

Emilia Alm

Täällä Ahvenanmaallahan myös seurataan ja katsotaan paljon Ruotsin television ohjelmia, varmasti jopa enemmän kuin Suomen kanavia, kielitarjonnan johdosta (esim. usein näkee pyyntöjä tuolla Facebookin ihmeellisessä maailmassa, että joku voisi Ruotsissa käydessään ostaa Bingolotto-kupongin, että pääsisi sitten Ruotsin televisiosta sitä pelaamaan…). Tämän viikon jymyuutinen onkin ollut, että oma ´julkkiskokkimme´ Michael Björklund kisaa tänä keväänä Ruotsin Robinsonissa (Selviytyjissä). Tämä vaikuttaa sen verran mielenkiintoiselta asetelmata, että jään innolla seuraamaan miten lupsakka kokkimme selviytyy ruotsalaisten joukossa. Luulisi hänen ainakin keksivän jos jonkinmoista syötävää luonnon antimista… 

Seuraatko sinä jotain kilpailuohjelmaa? Mikä on suosikkisi?

 

Näin täällä kirjoitetaan lehdistön toimesta:

Nya Åland – TVOF (yksi kolmesta artikkelista)

Ålandstidningen – TVOF (toinen kahdesta artikkelista)

Nya Åland – Robinson

Ålandstidningen – Robinson 


(TVOF kuvat: kuvaaja Saku Tiainen)

 • Reply
  Katri / Kotona ja kaupungilla
  5.3.2020 at 08:04

  Kauheasti en tositv:tä seuraa, mutta Selviytyjät Suomi on sellainen mitä katson 🙂

  Täytyykin varmaan ottaa tuo Robinsonin uusi kausi seurantaan 🙂

  kotonajakaupungilla.fi/

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  6.3.2020 at 12:01

  Kiva kun löysit tänne, kävinkin nyt katsomassa sivusi ja kirjautumassa lukijaksi.
  Ihanaa viikonloppua!

Leave a Reply