Ruoka ja juoma

Vuoden 2021 uutuuksia Ahvenanmaalla – 3 x kahvila-/ravintolavinkki

20.5.2021

Kevään varmoina merkkeinä Ahvenanmaalla voidaan pitää valkovuokkoja ja kevätesikkoja. Luonto muuttuu melkein huomaamatta joka yö vihreämmäksi ja vihreämmäksi. Olen myös tehnyt toisen havainnon joka kevät täällä Ahvenanmaalla – uusia ihania ja toistaan idyllisempiä kahviloita ja/tai ravintoloita ilmestyy pitkin Ahvenanmaata. Olen jo melkein tottunut odottomaan keväisin, että ”mikäköhän on tämän vuoden uutuus”.

Viime vuoden uutuuksista Ahvenanmaalla pääsette lukemaan tästä. Vaikka vuodentakaiset uutuudet ovat vielä aika tuoreita, on aika kiinnittää huomio vuoden 2021 uutuuksiin. Keräsinkin tähän kirjoitukseen nyt kolme vinkkiä, jotka löytyvät omaltakin ”to do” -listalta tälle kesälle. Tervemenoa siis herkkujen äärelle ja ihanista maisemista nauttimaan näiden vinkkien siivittämänä:

1. Strand&company

Yksi tämän vuoden idyllisimmistä uutuuksista Ahvenanmaalla on Strand&company. Ja epäilen, että vielä toistaiseksi paikka on aikalailla ”paikallisten salaisuus”. Johanna Strandin (joka aikanaan perusti Johannas Hembakta -leipomon) pyörittämässä ”navettakahvilassa” myydään mm. pizzoja, makeita ja suolaisia vohveleita sekä muita herkkuja. Päivän tarjonnasta kerrotaan aktiivisesti sekä Facebookin että Instagramin puolella, pizzapäivinä kannattaa varata pizzoja jo etukäteen… Kahvila sijaitsee Sundissa, Kastelholman linnan ja Bomarsundin raunioiden välimaastossa – täältä voikin siis näppärästi käydä nappaamassa vaikka retkieväät mukaan! Folkloristina olen jo nyt hurmaantunut,

Klippanvägen, Sund I Instagram I Facebook

2. Kallas Skärgård

Kallas Skärgård sijaitsee nimensä mukaisesti saaristossa. Kallas Skärgård on jo useamman vuoden ajan toiminut kesäkahvilana. Nykyiset omistajat jatkoivat kesäkahvilan pyörittämistä vuosina 2019 ja 2020 ja päättivät sitten remontoida vanhasta lampolasta modernin ravintolakeittiön. Maaliskuusta 2021 lähtien täällä on tarjoiltu sekä lounasta sekä päivällistä. Tilan rakennukset ovat peräisin vuodelta 1912, joten tunnelmaa täältä ei puutu. Vieraat voivat myös ruokailla puutarhan puolella. Omistajien suunnitelmissa on pyörittää paikkaa vuoden ympäri, mennään siis ahkerasti vierailemaan tänne herkkujen äärelle – kesän jälkeenkin!

Sandövägen 81, Vårdö I Kotisivut I Instagram I Facebook

3. Lolo´s Seaside Café

Yksi kesän uutuuksista on tämä kahvila mitä hienoimmalla merinäköalalla. Kahvilaa pyörittävät omenatilalliset Getasta, Snäckö Frukt -tilalta. Kahvilan on tarkoituksena avata ovensa 11.6, joten nyt puhutaan todella uutuudesta sanan varsinaisessa merkityksessä. Ruokalista julkaistaan tuota pikaa, joten kannattaa käydä vilkuilemassa some-kanavia jo vähän etukäteen. Kahvilassa tullaan tarjoilemaan sekä lounasta että päivällistä. Maisemat ovat ainakin todella kohdallaan tässä paikassa – odotan innolla pääsyä tänne!

Snäckövägen 102, Geta I Instagram I Facebook

    Leave a Reply