Ahvenanmaa kuulumisia Ahvenanmaa vinkit

Å podi – uniikki podcast Ahvenanmaasta suomeksi (ilmestyi tänään!)

14.5.2021

Tänään tehtiin historiaa! Aika raflaava aloitus, mutta totta silti joka sana. (Tosin glamour on täällä viikkosiivouksen keskellä aika kadoksissa.. heh. Pitäisi siis siivota, mutta päivitän nyt blogia sen sijaan. Näillä mennään.) Tutustuttiin Minttu Vainion kanssa muutama vuosi sitten ja aika pian syntyi ajatus suomenkielisestä podcastista, jossa kerrottaisiin elämästä Ahvenanmaalla. Tänä keväänä oli aika toteuttaa tuo ajatus.

Å podi näki siis tänään päivänvalonsa. 14.5.2021 lähtien julkaistaan aina yksi Å podin jakso tiistaisin ja perjantaisin, yhteensä jaksoja on kymmenen. Aiheina podcastissa on mm. itsehallinto, turismi, rikollisuus sekä kulttuurin ja urheilun maailma Ahvenanmaalla. Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan hieman Ahvenanmaahan sekä Mintun ja minun tarinaani, sekä siihen mikä täällä ihastuttaa ja vihastuttaa. Toisesta jaksosta lähtien saamme studioon aina vieraan, joka on asiantuntija ko. aiheessa. Vieraiden joukossa on niin suomenkielisiä, suomenruotsalaisia kuin ahvenanmaalaisiakin – kaikkien kanssa keskustellaan suomeksi.

Ajatus Å podin taustalla on vastata niihin kysymyksiin, joihin itsekin viikottain blogini kautta törmään. Sekä väärinymmärrysten oikominen ja saaren ja saariston arjesta ja elämästä kertominen. Ja kun kerta tällainen paratiisisaari ollaan, niin tietenkin jaamme myös turistivinkkejä!

Näin alkuun pääset kuuntelemaan Å podia Spotifyn ja Apple Podcastsin puolella. Lisää alustoja on tulossa varmasti jo ensi viikolla.

Å podia voit seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.

Ja ruotsinkielistä mediaakin on tämä uniikki podcast kiinnostanut; Ålands Radio & HBL (tack!).

Mitä sinä haluaisit tietää Ahvenanmaasta?

    Leave a Reply