Ahvenanmaa vinkit

Kevään ja kesän tapahtumia Ahvenanmaalla – viisi vinkkiä vuoteen 2021

14.4.2021

Kukaan ei ole ennustaja, mutta toivoa sopii, että tämä kesä on edellistä parempi. Kotimaanmatkailu Suomessa on luonnollisestikin vallitsevan tilanteen valossa varmasti se suosituin lomailun ”kohde”. Ja miksipä ei – maassamme riittää nähtävää ja koettavaa. Keräsin tähän nyt viisi vinkkiä kevään ja kesän tapahtumiin, joita täällä Ahvenanmaalla (toivon mukaan) järjestetään! Tilannetta tietenkin jokaisen tapahtuman taholta kannattaa seurata. Ja nämä ovat vain viisi nostoa monien, monien muiden tapahtumien joukossa. Tervetuloa siis Ahvenanmaalle!

1. Åland grönskar eli Ahvenanmaa vihannoi 29.-30.5.2021

Moni teistä lukijoistanikin on vieraillut joka syksyisillä Sadonkorjuupäivillä. Näiden rinnalle on muutama vuosi sitten luotu keväinen Ahvenanmaa vihannoi -tapahtuma. Kahden päivän aikana ahvenanmaalaiset maatilat ja ihanaakin ihanammat kahvilat avaavat ovensa ja kutsuvat meitä kaikkia tutustumaan maaseudun ihanuuteen.

Ahvenanmaa Vihannoi -tapahtuma on avoinna lauantaina klo 11–20 ja sunnuntaina klo 11–17.

Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.

2. Åland 100 – juhlavuosi alkaa itsehallintopäivänä 9.6.2021

En tiedä kuinka paljon siellä Manner-Suomessa on jo ollut esillä lähestyvä juhlavuotemme, mutta täällä Åland 100 -juhlavuotta on kovasti valmisteltu jo pidemmän aikaa. 9.6.2022 vietetään siis Åland 100 -vuotisjuhlaa, mutta virallisesti juhlahumina starttaa jo vuotta aikaisemmin, eli tämän vuoden itsehallintopäivänä 9.6. Tuolloin juhlitaan mm. maailman pisimmän piknik/pitopöydän äärellä.

Åland 100 -tapahtumat löydät täältä.

Kuva (c) Åland 100

3. Ålands sjödagar – Ahvenanmaan Meripäivät 17-20.7.2021

Ahvenanmaan meripäiviä vietetään perinteisesti Maarianhaminan Merikorttelissa. Päiviin sisältyy paljon perinteitä kunnioittavaa ohjelmaa; Pelimannimusiikkia, laivanrakennusta, ohjelmaa lapsille sekä meripelastustaitoja. Siitä ihanasta tervantuoksusta puhumattakaan..

Lisätietoa löydät täältä ja täältä.

4. The Tallship Races Mariehamn 22.-25.7.2021

The Tall Ships Races 2021 on suuri kansainvälinen purjealusten ja isojen purjeveneiden purjehduskilpailu. Tänä vuonna kilpailu järjestetään Itämerellä ja tapahtuma on ehdottomasti yksi Ahvenanmaan odotetuimmista! On erityistä nähdä näiden uljaiden laivojen saapuvan merikaupunkiimme.

Tallship Races starttaa kesäkuun lopulla Liettuan Klaipedasta kohti Pietaria. Sieltä laivat saapuvat Tallinnan kautta Maarianhaminaan 22.7. Maarianhaminasta kilpailu jatkuu 25.7.2021

Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.

5. Bomarsund Trailrun 31.7.2021

Ahvenanmaalla järjestetään myös monia kilpailuja ja urheilutapahtumia kesäisin. Yksi niistä on Bomarsundin maisemissa juostava ”trailrun” eli maastojuoksu kisa. Paljon hienompia maastoja en maastojuoksukisaan heti tältä istumalta keksikään. Haasta siis itsesi ja ystäväsi!

Lisätietoja kisasta (ja muistakin Åland Eventin järjestämistä kisoista) löydät täältä.

Tervetuloa Ahvenanmaalle!

Mikä on sinun suosikkitapahtumasi Ahvenanmaalla?

 • Reply
  Laura
  17.4.2021 at 12:41

  Hei! Kiitos vinkeistä. 🙂 Ahvenanmaan tapahtumat ovat kyllä ihania. Bomarsundissa taitaa olla polkujuoksu, eikä maastojuoksu. Reitti menee poluilla, kallioilla ja hiekkateillä. Maastojuoksukisoja on kyllä nykyään muutenkin todella vähän tämän polkujuoksuboomin myötä.
  Tiedätkö Ahvenanmaan vapusta? Vähän on mietinnässä tultaisiinko vappuviikonlopuksi pääsaarelle, mutta googlettamalla en oikein löytänyt tietoa, onko mikään auki tai tapahtuuko mitään. Kiitos vastauksestasi jo etukäteen! 🙂

  • Reply
   Ihana Ahvenanmaani
   20.4.2021 at 18:34

   Hei,
   kiitos paljon kommentista!
   En itse juokse, ja noita sivuja ei ole suomeksi, niin oletin sen olevan maastojuoksu. Polkujuoksu -termi on joskus ohi suhahtanut, mutta täällä ruotsinkielisessä ympäristössä juuri tämä on mennyt itseltäni ohi. Ja nopean googlailun avulla ainakin eräs iso urheilukauppa luettelee maasto- ja polkujuoksun samaan lajiin, joten en liene aivan kauhean isoa virhettä tehnyt, heh! Mutta kiitos paljon huomiosta, olen tämän suhteen tarkempi jatkossa!

   Jaa-a, vappu. Ei täällä varmaan kyllä tapahdu mitään, siis erikoisempaa.. Se perinne ei ole ollenkaan samalla tavalla täällä juhlittu kuin siellä mantereella. Varmaan ihmiset menevät piknikille, ehkä on joku toritapahtuma/tori silloin. Pitääkin selvittää. Itse olemme aina omalla porukalla vain viettäneet nimittäin.

Leave a Reply