IA Maailmalla Ruoka ja juoma

Ahvenanmaalaista peltileipää Helsingissä

11.8.2019

Blogiyhteistyö: Niska Helsinki

Itse en ole mikään risteilyjen ystävä, mutta aina silloin tällöin käyn päiväristeilyllä Helsingissä. Tai siis sillä nimikkeellä ostan liput itselleni, kun lähden työmatkalle tai ystäviä tapaamaan pääkaupunkiimme. Viikkarin laiva täältä meiltä lähtee talviaikaan kello 23.45 (kesällä jo 22.55) ja tulee takaisin reilun vuorokauden jälkeen 04.25. Aikaa maihin jää kesäisin noin kahdeksan tuntia (talvella vähemmän) ja nyt maanantaina ehdin hyvin tuossa ajassa tavata rakkaita ystäviäni pitkästä aikaa (yksi meidän nelikosta asuu Costa Ricassa, joten nämä ovat harvinaista kultaa nähdä koko porukalla) ja käydä testaamassa ahvenanmaalaisia peltileipiä.

Olenkin jo joskus aikaisemmin kehunut Pub Niskan peltileipiä (eli siis makuhermoja hiveleviä pizzoja) täällä blogissa. Pub Niska on ahvenanmaalaisen huippukokin Michael Björklundin kehittelemä ravintolakonsepti ja tällä hetkellä Pub Niskoja löytyy Maarianhaminan lisäksi Vaasasta, Turusta ja nykyään myös siis Helsingistä! Helsingin Pub Niska (Niska Helsinki)  sijaitsee Ahvenanmaalle matkaavan näkökulmasta myös aivan loistopaikalla – Katajanokalla. Itse kävin ystäväni Mirkan kanssa maistelemassa miltä ahvenanmaalainen peltileipä maistuu mantereen puolella juuri ennen kotimatkani alkamista. Ravintola on vain kivenheiton päässä satamasta, joten matkatunnelmaan voi päästä hyvin jo mantereen puolella. Ruoka oli niin maukasta ja täyttävää, että jälkiruokapizza (mistä olen jo pitkään haaveillut) oli valitettavasti jätettävä väliin. Muuten minut olisi varmaan pitänyt vierittää tai kantaa laivaan. Heh. 

Peltileipien maukkauden salaisuutena on mm. ahvenanmaalainen juusto ja muut ahvenanmaalaiset ainesosat. Ainut ongelma täällä paikassa on se, että hyviä vaihtoehtoja on liikaa. Itse en ainakaan meinannut osata päättää mitä tilaisin.  Puntaroin kolmen pizzan välillä ja päädyin lopulta Ceciliaan (mm. ilmakuivattua kinkkua, vuohenjuustoa ja rucolaa) ja juomaksi valitsin ahvenanmaalaista omenamehua (Grannas Äppel). Mirka tilasi Kickan-pizzan, josta kerrotaan ruokalistassa seuraavaa: ”Kickan oli Niskan nopein vene, jolla oli peräti 16 solmun huippunopeus”.

Ravintola on oikein viihtyisä ja kesällä voi nauttia ruokansa myös ulkona, merellisissä tunnelmissa. Uutuutena listoilta löytyy myös vegaaniset pizzat. Itse palaan tänne aivan varmaan uudestaan ja voin suositella ravintolaa kenelle vain. Näin herkullisia pizzoja on vaikeaa muualta löytää!

Niska Helsinki

Kanavaranta 3-7, Helsinki
Instagramiin pääset tästä.

Kotisivut löytyvät täältä.

Facebookia pääset katsomaan täältä. 

Juttu on tehty blogiyhteistyössä Niska Helsingin kanssa. (Peltileivät ja juomat saatu.)

Ystäväni Mirka, myöskin matkabloggaaja
Meitä palveli mm. Jonna, jonka kanssa
löydettiin heti yhteisiä tuttuja Ahvenanmaalta. 🙂
Hei, hei Helsinki!
Seuraavaan kertaan! 
 • Reply
  Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia
  12.8.2019 at 04:25

  Herkulliselta näyttää ja kuulostaa peltileivät! Ihana ystävätapaaminen: herkullinen ruoka, loistava seura. Hyvää alkavaa viikkoa!

 • Reply
  Merikaisla tuulessa
  13.8.2019 at 20:45

  Hei vain, ja tervehdys täältä ”naapurista”. Surffailin blogiasi ja erityisesti tietenkin merelliset jutut ja kuvat ovat mielestäni aivan ihania. Samoin matkavinkkijutut, kiitti niistä. Jäinpäs siis lukijaksesi.? Terkkuja saaristosta! t: merentyttö-bloggari Kustavista
  Ps. Peltileipää on tultu maistettua Turun Niskassa. Nam.

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  15.8.2019 at 15:41

  No oli ihana päivä, kertakaikkiaan. Ihanaa elokuun jatkoa sinullekin!

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  15.8.2019 at 15:41

  Kiva kun löysit, menenkin heti vilkaisemaan sinunkin blogiasi!
  Ihanaa elokuun jatkoa!

Leave a Reply