Majoitus Ruoka ja juoma

Carlsro badhotell – ahvenanmaalais-tanskalainen hotelli avasi ovensa viikonloppuna

7.6.2021

Mainos: Carlsro badhotell

Ahvenanmaan saaristossa, Föglön 520 hengen kunnassa, on koko ns. koronavuoden ajan kunnostettu uutta hotellia. Badhotell, tanskalainen kylpylähotellikonsepti, ammentaa tyylinsä 1900-luvun alkupuolen tanskalaisista tavoista ja on tiettävästi ainoa laatuaan koko Suomessa. Hotelli haluaa tarjota vierailleen kokonaisvaltaisen ja rauhallisen kokemuksen, joka on kaukana suurista kylpyläketjuista. Täällä nimittäin vieraat voivat aamuauringon sarastaessa sipsutella rannalle kylpytakit päällä, pulahtaa vilvoittavaan mereen ja lämmitellä sen jälkeen kylpytakit päällä takkatulen äärellä.

Talo on rakennettu vuonna 1912 ja yrittäjäpariskunta Johanna ja Ebbe Delfs ovat pitkälti itse remontoineet kaiken – sekä miettineet ja suunnitelleet sisustuksen pienintä yksityiskohtaa myöten. Carlsro badhotell on saanut nimensä talossa asuneen laivanvarustajan mukaan. Carlsroon avautui viime kesänä jo kahvila, ravintola ja pieni putiikki – nyt viikonloppuna vietetiin hotellin avajaisia, sain kunnian olla hotellin ihan ensimmäinen vieras. Sain myös kurkistaa jokaiseen huoneeseen, saatte siis ihailla kuvia kaikista huoneista. Kahvilaan ja ravintolaan voi tulla nauttimaan ”fiikkaa” eli kahvia ja vaikkapa kakkua, sekä tietystä mm. tanskalaisia voileipiä, smørrebrød. Kannattaa tehdä pöytävaraus, mikäli haluaa istua sisällä. Ulkoa tilaa löytyy paljon, mikäli saariston sää on suosiollinen.

Huoneita hotellissa on viisi – ja ne kaikki on nimetty Carl Helinin laivojen mukaan. Sändö on keltainen, Sälsö sini-valkoinen (ehkä oma suosikkini), Sölve vihreä, Astrid vanhanajan punainen ja Verdandi vihertävä. Verdandissa on ihanat kattoikkunat, Sälsö-sviitissä on oma parveke merinäköalalla.

Hotellihuoneen hintaan sisältyy myös maukas, lähiruokaan pohjautuva aamupala, joka tarjoillaan pöytiin oman valinnan mukaisesti. Hotellin vierailla on myös pääsy tuliterään rantasaunaan joka aamu kello 8-9, sekä iltapäivisin 14-16. Ilta-aikaan saunaa voi vuokrata lisämaksusta. Myös kajakkeja, SUP-lautoja sekä polkupyöriä on tarjolla hotellivieraiden käyttöön.

Föglön Degerbyhyn, jossa hotelli sijaitsee, pääsee helposti M/S Skarvenilla. Auton voi jättää Lumparlandin Svinön puolelle ilmaiseen parkkiin. Lauttamatka kestää 3o minuuttia, aikataulut löydät täältä. Hotelli on kaunis, lumoava ja ainakin tämän folkloristin makuun täydellinen pienine yksityiskohtineen. Tervemenoa siis saaristoon!

Carlsro badhotell, Lumparlutsvägen 12, Föglö

Kotisivu I Instagram I Facebook

  • Reply
    Ahvenanmaalla kuin ulkomailla! | Tiia Koivusalo
    13.6.2021 at 13:55

    […] kohtaavat toisensa. Viisi erilaista ja eri sävyistä huonetta, joista tarkemmin voit kurkkia kuvia Ihana Ahvenanmaani blogista. Huoneet ovat saaneet nimensä Carl Helinin laivojen mukaan ja itse hotelli on saanut […]

Leave a Reply