Ruoka ja juoma

Åland tutuksi – blogikollegan kanssa Stickstugan kahvilassa

11.6.2020
Stickstugan Ingen äkta Ålänning

Somen ihmeellinen maailma on tuonut myös minun ihmeelliseen maailmaani lisää tuttavuuksia. Yksi niistä on bloggajakollegani Alexandra. Alexandra on kotoisin ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta, Teerijärveltä (Tärjär, kuten paikalliset murteellaan ääntävät) ja muuttanut tänne Ahvenanmaalle kutakuinkin samaan aikaan kuin minäkin. (Meidän perheen muutosta muuten tuli perjantaina kuluneeksi neljä vuotta!) Alexandra bloggaa elämästä Ahvenanmaalla ruotsiksi. Blogin nimi on Ingen äkta ålänning ja pääset lukemaan sitä täältä.

Meillä on jo pidemmän aikaa orastanut idea siitä, että tekisimme muutamia retkiä täällä Ahvenanmaalla yhdessä ja kirjoittaisimme niistä sitten blogeihimme omilla tahoillamme. Eilen koitti se päivä, kun lähdimme ensimmäiselle pienelle kahvilavisiitillemme. Meillä oli oikein mukavaa, ja erityisen ihanaa oli ottaa rauhassa kuvia, kun toinen ymmärsi miksi ihmeessä toinen kuvaa kymmenettä kertaa kakkupalaansa. Heh. Ja kerrankin minäkin pääsin kameran toiselle puolelle useampaan otokseen. Lisää on varmasti luvassa. Åland tutuksi!

Kohteeksi valitsimme ihastuttavan Stickstuganin Lemlandin Järsöstä. Omistaja Lotta on avannut myös kahvilan vieressä sijaitsevan puutarhansa ovet vierailijoille ja puutarhasta voikin löytää mitä ihastuttavampia yksityiskohtia. Kaikki mitä Lotta on rakentanut puutarhaan on tehty kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Kasvihuoneeseen voi myös tulla hörppimään kahvilan puolelta ostettua kahviaan ja ulkoa löytyy muutenkin useita pöytiä.

Tämän kesän uutuutena on, että hieman erillään sijaitseva käsityöpuoti on muuttanut samaan rakennukseen kahvilan kanssa. Täältä voi löytää monenlaisia Lotan neulomia ihanuuksia sekä savitöitä. Myös mm. ekologiset saippuat kuuluvat putiikin tarjontaan.

Ja ne kakut! Täällä todellakin joutuu aina vaikean valinnan eteen, kun pitäisi päättää mitä herkkua haluaa maistaa. Päädyimme valitsemaan Alexandran kanssa samaa sorttia, ihanaa ja suussasulavaa tyrnijuustokakkua.

Matkaan lähtiessä satoi vettä ja koko matkan oli kovin pilvistä. Perille päästyämme taivas selkeni ja aurinko paistoi hetken aikaa aivan kirkkaalta taivaalta. Retkemme oli siis sään, seuran ja suussasulavien syömisten suhteen täysi kymppi.  Jatkoa seuraa!

Mitä sinun viikonloppuusi on kuulunut?

Stickstugan Hantverk & Café

Norråkersvägen 20

Järsö, Lemland

Facebook sivut löydät täältä.

Leave a Reply