Saaristo

Kuvasatoa saaristomaisemista – Degerby, Föglö

6.5.2020

Välillä tuntuu, että täällä kotona seinät kaatuu päälle. Toisaalta tämä korona-arki on ihan samanlaista kuin aina ennenkin, koska toimistoni sijaitsee kotona. Mutta tässä on nyt pian kaksi kuukautta menty niin, että koko perhe on kotona koko ajan ja menoja ei ole laisinkaan. Ollaan siis tiiviisti kotona, koko porukalla. Kerran viikossa, korkeintaan kaksi, käydään kaupassa. Nyt lasten jalkapalloharjoitukset ovat sentään alkaneet, niin on hiljaisuutta tarjolla muutama tunti viikossa. Ja ensi viikolla alkaakin sitten koulu. Ja siihen loppuu varmasti se seinien kaatuminenkin. Ihan hyvin tässä on siis mennyt, ei siinä mitään. Mutta kyllä välillä tekee hyvää nähdä vähän muitakin maisemia. Kuten eilen. 

Kävin eilen haastattelureissulla Ahvenanmaan saaristossa, Föglössä. Ja miten ihanaa olikin nauttia saariston tunnelmasta edes se pieni hetki. Tytär lähti käymään kaverinsa luona samalla ja etäkoulun saksan tunti sujui sitten iPadin välityksellä autossa, lauttaan kävellen ja lautassa – äiti kun oli unohtanut Skype-tunnin vain omia aikataulujaan ajatellessa.

Vaikka meiltä ei aja satamaan kuin kymmenisen minuuttia ja lauttamatka kestää puoli tuntia, niin kummasti siinä puolen tunnin aikana pääsee siirtymään aivan eri maisemiin ja tunnelmaan. Eiliselle osui vielä yksi kevään kauneimmista päivistä. Tässä siis muutamia kuvia teillekin nautittavaksi. 

Föglö on yksi Ahvenanmaan 16 kunnasta. Föglö on saaristokunta, jonka asukasluku on noin 520. Lauttamatka Lumparlandin Svinöstä Degerbyhyn kestää puoli tuntia. Olen maininuut Föglön yhtenä vihjeenä tässä blogitekstissäni: Ilmaista tekemistä Ahvenanmaalla – viisi vinkkiä!

Onko Föglö sinulle tuttu?

  • Reply
    Kristiina Kortelahti
    6.5.2020 at 20:05

    Föglö on ihana! Viime käynnistämme taitaa olla jo useampi vuosi, joten olisi aika taas mennä tuonne katselemaan.

Leave a Reply