0
Ahvenanmaa vinkit

Vuoden kohokohta – Sadonkorjuujuhlat

21.9.2018

Takana on intensiivinen viikko ja tämänkin tekstin näpyttelin suurimmaksi osaksi eilen kännykällä sängystä, kun unihiekka jo painoi silmiä. No, eihän niiden kuvien lisääminen sitten onnistunutkaan puhelimella ja julkaisu siirtyi tähän hetkeen. Halusin nopeasti jakaa pari riviä ja muutaman kuvan viime vuoden Sadonkorjuujuhlilta. Vuosittainen tapahtuma alkaa siis jälleen tänään, ja on ehdottomasti minun suosikkini kaikista ahvenanmaalaisista tapahtumista.

Kun muutimme tänne en ollut kuullutkaan moisesta tapahtumasta. Ja kun menin ensimmäistä kertaa tutustumaan niin yllätyin, innostuin ja rakastuin! Ihan mieletön tapahtuma. Hienoja koristeluita ja loppuunmietittyjä yksityiskohtia. Useat maatilat avaavat siis ovensa ja tiloille saa pitkin viikonloppua mennä tutustumaan, syömään, ostelemaan paikallisia tuotteita ja vaan nauttimaan tunnelmasta. Kohteet vaihtelevat osittain vuosittain, osa paikoista on auki vuodesta toiseen ja ne sijoittuvat pitkin Ahvenanmaata. Lapsille on paljon ohjelmaa – suosituinta lienee kultarahojen etsintä heinäpaaleista! Traktoreita, lampaita, lehmiä, kanihyppelyä ja vaikka mitä. Jokaisen esillä olevan pitää täyttää tietyt kriteerit saadakseen olla mukana. Ihmisiä saapuu bussilasteittain sekä mantereelta että Ruotsista. Ja tänä vuonna jos joskus lisätulot kovan viljelyskauden kokeneille pienyrittäjille ja maanviljelijöille ovat erityisesti tärkeitä. Kuivuus tuntuu vieläkin erinäisinä vaikutuksina.

Lisää tunnelmia viikonlopun jälkeen, tässä maistiaisiki viime vuoden tunnelmia kuvien muodossa. Lisätietoja löydät täältä  nettisivuilta ja täältä löydät yhden videon – kurkkaa ihmeessä!

(Kuvia olen napsinut useasta eri paikasta: Bolstaholm, Haga Kungsgård, Vestergård, Lumparlandista jossa usea tila vierekkäin sekä Pellas.)

 • Reply
  Marjo / Jotain Kaunista
  21.9.2018 at 10:41

  Oi, miten kuulostaa ihanalta tapahtumalta! ?

 • Reply
  Kristiina Kortelahti
  21.9.2018 at 13:10

  Tuolla ollaan useana vuonna käyty. Vielä ei olla päätetty mennäänkö tänä vuonna. Mukavaa sadonkorjuuviikonloppua teille!

Leave a Reply