Ahvenanmaa vinkit

Sirkus saapui kaupunkiin!

2.11.2018

Viikko sitten sunnuntaina sirkus saapui kaupunkiin. Ja se ei olekaan mikä tahansa sirkus! Maarianhaminan kaupunginkirjasto on muuttunut kuukauden ajaksi sirkusmaiseksi seikkailuksi lapsille, ja miksei meille vanhemmillekin. 

Lasse-Maijan esivätoimisto -kirjasarja on helppolukuinen ja innostava kirjasarja, joka sijoittuu pieneen Vallilan kaupunkiin ja sen lähiympäristöön. Lasse ja Maija ovat luokkakavereita ja heillä on pieni etsivätoimisto.  Kirjat on kirjoittanut Martin Widmark ja kuvittajana toimii Helena Willis. Kirjasarjasta (ruotsiksi) on ilmestynyt 27 kirjaa, suomeksi niitä on käsittääkseni käännetty 18, joista osa ilmestyy piakkoin. Meidän perheessä niitä on pääasiassa luettu ruotsiksi. Yksi kirja taitaa olla hyllyssä suomeksi, ja itse joskus lainasin sen ainoan Ahvenanmaan viron kielisen kirjastosta. Tosin palautin lukematta, kun ei vaan mukamas ollutkaan aikaa.

Yksi kirjoista pureutuu Sirkuksen arvoitukseen, ja sehän meiltä täältä Ahvenanmaalta nyt sitten kuukauden ajan löytyy! Jos siis satut käymään täällä suunnassa tulevina viikkoina, kurkkaapa myös kirjaston puolelle.

Suosittelen!

 

Maarianhaminan kaupunginkirjasto

Strandgatan 29

 

Avoinna:

Maanantai – Torstai 9.00 – 20.00

Perjantai 9.00 – 18.00

Lauantai 10.00 – 16.00

Sunnuntai 12.00 – 16.00

 • Reply
  Kristiina Kortelahti
  2.11.2018 at 18:24

  Maarianhaminan kirjasto on kyllä niin ihana! Tykkään istuskella siellä lukemassa lehtiä ja ihailen aina sen kaunista sisustusta.
  Muistan vielä ajan kun kaupunginkirjasto oli Arkipelagin tiloissa, siellä missä Paf Casino nyt on. Miten suuri muutos onkaan sen ajan kirjastosta tämän päivän kirjastoon.
  Tuo sirkus on varmaan tosi mieluinen lapsille.

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  4.11.2018 at 09:36

  On kyllä tosi kiva! Turun kirjaston jälkeen rima on aika korkealla, mutta hyvin tulee tämäkin kirjasto perässä! ?

Leave a Reply