Yhteiskunta

Töihin Ahvenanmaalle? (Kesätyöpaikat nyt jaossa!)

22.1.2020

Tiesitkö, että Ahvenanmaan työttömyysprosentti on koko EU:n alueen alhaisimpia (ollut alhaisin, tämän hetkisestä tilanteesta en ole satavarma, siksi en uskalla niin kirjoittaa). Joulukuussa 2019 työttömyys oli 3,9% kun vuotta aikaisemmin se oli 3,6%, eli työttömyys on kasvanut täällä viimeisen vuoden aikana vaikka luvut ovat silti mielestäni suhteellisen alhaisia. Ahvenanmaan väkiluku kasvaa nopeiten (yhdessä Uudenmaan kanssa) koko Suomessa, joten se selittänee myös tämän luvun kasvamista. Ahvenanmaalaiset ovat myös tunnettuja yrittäjyydestään. Täällä onkin noin 2600 erilaista yritystä. Monet siis työllistävät (ainakin) itsensä. Töitä täällä on aina tarjolla!

Seuraan aina tasaisin ajoin paikallisen työvoimatoimiston nettisivuja, siellä julkaistaan usein erittäin mielenkiintoisia työpaikkailmoituksia. Työvoimatoimistomme täällä on ”Amssi” eli AMS – Arbetsmarknad & studier. Viimeisen kuukauden aikana nettisivuille on alkanut ilmestymään työpaikkoja kesäksi. Viimeisten parin vuoden aikana hotelleilla ja ravintoloilla on ollut vaikeuksia saada riittävästä työvoimaa kesäksi. Ahvenanmaa elää turismista ja kesäkaudestaan, työvoima kesäksi on siis kullanarvoista. Mikäli ruotsi sujuu (ainakin perustasolla), niin tervetuloa tänne työntekoon ja nauttimaan saaristolaiselämästä. Ehkä tuttavapiirissäsi on joku, jolle näistä kannattaa vinkata?

Tällä hetkellä työpaikkailmoituksia on tarjolla mm. seuraaviin paikkoihin:
Sundin kunnanjohtaja
Proviisori
Eläinlääkäri
Tuntiopettaja (Föglö)
Digital Marketing Specialist
Intendentti
Useita paikkoja lähi- ja sairaanhoitajille
Useita projektipäälliköitä

Yhteensä työpaikkailmoituksia on 167, löydät paikat täältä.

Kesäksi:
Harjoittelija (Ahvenanmaan TV & radio)
Viihdetaiteilija/viihdyttäjä (musiikki, laulu, leikki – Käringsundin Resort & Conference)
Uimaopettaja
Kotieläinpihasta vastaava (Smart Park)
Opas riistaeläinsafarille
Lipunmyyjä saaristolauttoihin (viikko töitä, viikko vapaata!)
Useita paikkoja hotellien vastaanottovirkailijoiksi
Useita paikkoja tarjoilijoiksi ja kokeiksi
Useita paikkoja hoitopuolelle

Kesätyöilmoituksia on yhteensä 71 (ja määrä kasvaa koko ajan), löydät ne kaikki täältä.

Kannattaa myös ottaa rohkeasti yhteyttä suoraan yrityksiin, erityisesti täällä oma aktiivisuus palkitaan! Ja kannattaa myös varautua, mikäli mieli tänne halajaa; moni tänne ”yhdeksi kesäksi tullut” on nimittäin jäänytkin joko Ahvenanmaan (tai jonkun tietyn paikallisen…) lumoihin ja ”se yksi kesä” onkin venynyt…

Suosittelen myös tutustumaan Åland Living -sivuihin, sieltä löytyy lisää tietoa tänne muuttamisesta ja täällä asumisesta (ruotsiksi ja englanniksi).

Ihanaa työnhakua, mikäli se kohdallasi on ajankohtaista!

 • Reply
  sami niilola
  22.1.2020 at 16:51

  Työpaikka ei ole nyt kiikarissa mut paikkoja on tosi hyvin.

 • Reply
  Kristiina Kortelahti
  22.1.2020 at 17:18

  Tuossa voisi olla jokin kiinnostava kesätyöpaikka lapsenlapsille. Itse taidan hakea Sundin kunnanjohtajan paikkaa, mökkikin kun on samassa kunnassa :)))

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  23.1.2020 at 12:25

  Todella hyvin!

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  23.1.2020 at 12:26

  Hae ehdottomasti! 🙂 Näitä kunnanjohtajan paikkoja on ollut nyt näemmä enemmänkin tässä muutaman kuukauden sisään jaossa. Tämä on jo kolmas sitten loppusyksyn.

Leave a Reply