Ahvenanmaa kuulumisia

Marraskuu on selätetty!

2.12.2019

IHANAA! Joulukuu on vihdoin täällä. Tänä vuonna marraskuu on tuntunut aivan liian pitkälle ja pimeälle ja ankealle ja sateiselle. Rakastan talvea, mutta marraskuun ankeus on ollut kaikkea muuta kuin ihana talvi, ainakin täällä Ahvenanmaalla. Black Friday oli nimensä mukaisesti pimeä ja synkkä. No ostinko jotain? Ostin, tänä vuonna ostin. Nimittäin laivalipun joululomareissulle mummulaan. Siinä säästyi kivasti muutama roponen. 

Marraskuun viimeisenä päivänä mieheni oli koko päivän koulutuksessa (jonka molemmat olimme enemmän ja vähemmän unohtaneet ja havahduimme asiaan vasta perjantaina ehtoon alla). Yritin siis kuumeisesti keksiä jostain lapsille leikkikavereita tai muuta tekemistä koko pitkäksi päiväksi. Arjen normaalit päivät ovat aina täynnä ohjelmaa, joten leikkikavereiden kanssa touhuaminen on erittäin harvinaista. Nyt olisi ollut siis täydellinen päivä siihen, mutta kuten jo etukäteen aamoilin, monilla olisi jo muuta ohjelmaa. Ahvenanmaalla pikkujoulun vietto on erittäin tärkeä perinne. Sitä siis vietetään lauantaina ennen ensimmäistä adventtisunnuntaita. Koteihin hankitaan pieni kuusi, syödään jouluruokaa (yksinkertaistettuna versiona) ja lapset saavat lahjat. Ystävien ja sukulaisten luona vierailu kuuluu myös asiaan. Mutta meillä ei sitä vietetty eivätkä lapset halunneet myöskään lähteä Jan Karlsgårdenin perinteisiin joulumyyjäisiin. Tyttärelle löytyi leikkikaveri, joten lähdin (lue pakotin) poikien kanssa luonnon helmaan. Lähdimme, minnekäs muuallekaan kuin Herröskatanille. Ehdotin toista paikkaa pojille, mutta nuorimmainen rupesi ihan itkemään, koska halusi vakiopaikkaamme. Siellä ei meidän lisäksemme ollut kuin lampaita, traktori ja yksi lammasfarmari – lampaita oltiin juuri siirtämässä kesälaitumilta pois. 

Päivä oli mitä kaunein ja aurinkoisin, täydellinen sää ulkoiluun (vaikka tuulikin..). Ja aurinko paistoi. Kuten tänäänkin! Kylläpä meitä nyt hellitään ihanalla valolla. Toivotaan, että sitä jatkuu joulukuun jokaiselle päivälle… Vaikka lunta on maassa ihan vain hitunen, niin heti näyttää niin erilaiselta ja kauniilta! Tänään on myös muutama pakkasaste.

Minä ainakin piristyn, kun sää on kaunis! 

Entäs sinä? Vaikuttaako sää olotilaasi?

 

 

 

 

 

 • Reply
  Kristiina Kortelahti
  2.12.2019 at 13:53

  Kiva kun pääsitte retkeilemään lempipaikkaanne. Viikonlopun sää olikin kaunis. En kärsi pimeydestä ollenkaan, mutta jokapäiväisestä vesisateesta en tykkää.

 • Reply
  sami niilola
  2.12.2019 at 15:23

  Keli kun keli käy, mutta kyllä jatkuva vesisade alkaa tympii. Upeat kuvat.

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  2.12.2019 at 17:15

  Inhoan vesisadetta, olen nyt vain tämän syksyn tsempannut sills ajatuksella, että ”sadevarastot täyttyy”.

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  2.12.2019 at 17:16

  Niinpä! Kiitos paljon.

 • Reply
  Susanna Hietanen
  2.12.2019 at 17:50

  Kyllähän säällä on väistämättä iso merkitys ainakin minun mielialalleni. Tosin huono ilma voi hyvinkin herättää hyviä fiiliksiä – kunhan on kunnon ilma 🙂

Leave a Reply