Ahvenanmaa vinkit

Smart Park – Ahvenanmaan paras vesisota (ja paljon muuta)

21.7.2018

Vierailumme Eckerössä sijaitsevaan Smart Parkiin ajoittui yhteen kesän kuumimmista päivistä. Helle oli selvästi verottanut heinäkuista kävijäjoukkoa (paikalliset lienee paenneet kesämökeilleen) mutta me uhmasimme (kun ei ole sitä kesämökkiä) 32 asteen lämpöä ja testasimme lähes kaiken puistostosta löytyvän. Lastemme (10-, 7- ja 5-vuotiaat) suosikeiksi nousivat ehdottomasti kaikki veteen liittyvä; Bomarsundin linnoitus jossa sai pystyyn kunnon vesisodan ja veneily järvialueella. Vettä joimme litroittain, aurinkorasvaa kului myöskin suuret määrät ja päähineet olivat ehdoton pakko – mutta hauskaa riitti ja kotimatkalla väsyneet retkeilijät nukahtivat yöunilleen.

Eckerössä sijaitseva perhepuisto on perustettu vuonna 2015 ja perustuu ajatukseen ´leikkimällä oppii´. Puistoon on helppo löytää sekä Eckerön sunnasta että Maarianhaminasta ajellen, ja ilmaista parkkitilaa on runsaasti. Tämän kesän uutuutena Eckerössä ajelee myös kaupunkijuna. Puisto on avoinna 19.8 asti päivittäin kello 11-19 ja sen jälkeen vielä parina viikonloppuna. Lisäinfoa lipuista ja muusta löydät täältä.Matkalla järvialueelle pysähdyimme pyörimään isojen ”kuplapallojen” sisälle (tämä mama ei kyllä nyt ollenkaan tiedä mikä niiden nimi on, mutta siis ne minkä sisälle kiivetään ja koko ihminen pyörii niiden kanssa, tiedättekö?). Päivän aikana testasimme myös mm. polkuautot, radio-ohjattavat veneet sekä ravintolan yläkerrassa sijaitsevan hallusinaatioradan (päähän laitetaan peililasit, jotka vääristävät pimeässä käveltävän radan heijastamalla katosta erilaisia asioita).

Itse pidän erityisesti siitä kuinka eri Ahvenanmaan yrityksiä on nostettu ja tuotu esille; mitä kaikkea meillä täällä saarella onkaan perustettu. Sähkötraktoreilla ja -autoilla voi kuljetella maitopurkkeja paikalliseen meijeriin ja samalla ohittaa vaikkapa sipsitehtaamme ja muutaman muun yrityksen. Järvialueen sähkölaivoista voi valita Vikingin tai Siljan tai Birkan tai muutaman muun, mikä nyt sattuu eniten miellyttämään (ja olemaan vapaana). Pääsylipun hintaan kuuluu jokaiselle yksi poletti, jonka voi käyttää sähkökäyttöiseen kaivinkoneeseen. Tuossakin kaivinkoneessa on paikallisen firman tarrat päällä. Isolla hiekkalaatikkoalueella (johon meidän lapset olivat jo hieman liian isoja) on valtavan kokoinen Plaston mallin mukainen kuorma-auto jonka lava toimii liukumäkenä. Kotiintuliaisiksi voi putiikista ostaa sekä puiston nimikkotuotteita että paikallisen Plaston legendaarisia leluja.

Palveluita alueelta löytyy hyvin. Vessoja on laajalle alueelle sijoiteltu fiksusti (ihan jo vain vesipullojen täytön näkökulmasta) ja alueella toimii kahvila, jäätelökioski sekä ravintola. Järvialueen kahvila Oktanten tarjoilee pientä purtavaa ja istumapaikkoja löytyy reilusti järvimaisemista. Maatilan ja kasvomaalauksen yhteydessä palvelee jäätelökioski ja päärakennuksessa sijaitseva ravintola Smart Bistro tarjoilee päivän lounaan lisäksi myös mm. kasvispastaa ja hampurilaisia. Itse tilasimme kasvispastaa sekä päivän lounaan, joka oli maukasta kotiruokaa. Ravintola on avoinna kaikille ilman pääsymaksuakin ja päivän lounas tarjoillaan seitsemänä päivänä viikossa. Tilaa syödä löytyy sekä sisältä että ulkoa. Tiloista löytyy mikro, jossa voi lämmittää purkkiruuat ja ulkopöytien viereen on myös laitettu pieni tekonurmi polkutraktoreineen. Näin aikuiset voivat nauttia omaa ruokaansa rauhassa lasten leikkiessä turvallisesti vieressä.


 

En voi muuta kuin suositella tätä paikkaa!

Smart Park
Eckerövägen 388, Eckerö, Ahvenanmaa 
Kotisivuille pääset tästä ja FB-sivulle tästä.

Juttu on tehty yhteistyössä Smart Parkin ja Smart Bistron kanssa.

    Leave a Reply