Yritykseni

Ihana Ahvenanmaani täytti vuoden!

31.5.2019

Huhheijaa, niin se vain vuosi vierähti. Vuosi sitten julkaisin ensimmäisen Instagram-kuvani ja blogitekstini ´Ihana Ahvenanmaani´-nimikkeen alla. Ajatella! 

Olin ollut vuosia jumissa kirjoittamisen suhteen. Kun isäni vuonna 2007 kuoli yllättäen ja traagisesti, kaikki luovuus minussa meni täysin tukkoon ja lukkoon. Tuntui kuin luova minäni olisi myös kuollut. Luovuuteen palaaminen on ollut vuosien prosessi ja muutaman viime vuoden aikana minulla on ollut jonkinasteinen tietoisuus siitä, että kirjoittamisen aika olisi jälleen pian käsillä. Pienin askelin olenkin palannut sen pariin. Yksi konkreettinen tapa itselleni oli juuri tämän blogin aloittaminen. Ajattelin vain lopettaa pohtimisen, ruveta kirjoittamaan ja katsoa mihin se johtaa. Ja niinhän se on johtanutkin aika moneen asiaan. Vuoden aikana olen heittäytynyt yrittäjyyteen, kirjoittanut blogitekstejä, käsikirjoitusta lyhytelokuvaan, artikkeleita lehtien sivuille ja yrityksille, pöytäkirjoja (ja vielä ruotsiksi, tosin ne eivät kauhean luovia ole, eivätkä kyllä intohimonikaan 🙂 ) ja ensimmäisen kirjani ensimmäiset sanatkin ovat odottamassa kesäkuussa jatkoa.
 

Ihana Ahvenanmaani -blogi Instagrameineen on tutustuttanut minut uusiin tuttavuuksiin siellä ruudun toisella puolella. Olen saanut ystäviä. Olen tavannut joitain teistä kahvikupinkin äärellä. Olen asettanut itselleni tavoitteita, kamppaillut aikapaineiden kanssa, suunnitellut monta julkaisematonta kirjoitusta, ahdistunut kun aika ei riitäkään tiuhempaan tahtiin. Samalla olen iloinnut, ollut tyytyväinen ja usein myös yllättänyt. Toisinaan luulen keksineeni hittiaiheen ja sitäpä ei sitten juuri kukaan lue tai kommentoi kun vastaavasti hätäisesti väsätty teksti osuu ja uppoaa. Blogini on vienyt minuakin uusiin maisemiin täällä lumoavilla saarilla. Olen ihastunut, vihastunut, huvittunut ja ihaillut. Ahvenanmaa on ihana. Se on kaunis. Ja sitä voi tutkia loputtomiin.

Vuosi sitten ensimmäisessä kirjoituksessani pohdin niitä asioita, joihin en varmasti täällä Ahvenanmaalla tule koskaan tottumaan sekä mantereelta ikävöitsemiäni asioita. Näin vuotta myöhemmin voin todeta, että tilanne on kolme vuotta täällä asuttuani edelleen täysin sama. Mahtaakohaankaan se koskaan muuttua?

Kiitos teille kaikille!
Kiitos kommenteista, kysymyksistä, pohdinnoista ja mukana kulkemisesta! 

Kesäkuu jo kolkuttaa ovella uusine seikkailuineen. Saakoon uusi blogivuosi tuoda mukanaan monia uusia ja ihania asioita ja ihmisiä!

 • Reply
  Kristiina Kortelahti
  1.6.2019 at 08:02

  Onnittelut yksivuotiaalle blogille ja sen kirjoittajalle!
  Paljon olet jo aikaansaanut kirjoittamisen suhteen ja lisää tulossa. Kirjakin. Kirjan kirjoittamisesta olen minäkin salaa joskus hiukan haaveillut, mutta haaveeksi taitaa jäädäkin.
  Ahvenanmaa on ihana, siitä ei päästä mihinkään, vaikka tietyt asiat saavat aina suutahtamaan.
  Tuo on niin totta että toisinaan kun omasta mielestään on tehnyt lähes täydellisen postauksen niin se ei saakaan vastakaikua lukijoilta. Sitten taas kun on puolihuolimattomasti tekaissut jonkun kirjoituksen ja laittanut pari kuvaa mukaan niin sitä kehutaankin yllättävän paljon.
  Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi <3

 • Reply
  Pilvi
  1.6.2019 at 20:13

  Onnea blogille ja sille mitä kerroit. Kuulostaa mahtavalta tämä blogin taustoihin liittyvä tarina – tai oikeastaan siihen kasvu. Uskaltauduit ja se on nyt palkittu. Ihanaa lukea muutoksesta, jonka myötä olet pystynyt paremmin toteuttamaan itseäsi. Kaikkea kivaa sinne sinun kesääsi ja kuulolla ollaan!

 • Reply
  sami niilola
  2.6.2019 at 20:30

  Iso onnen toivotus yksi vuotiaalle.

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  5.6.2019 at 08:30

  Kiitos paljon!
  Ja kyllähän sinäkin ehdit vielä monen monta kirjaa kirjoittaa. 🙂
  Ihanaa kesää myös sinulle ja rakkaillesi!

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  5.6.2019 at 08:31

  Kiitos paljon! Ihanaa kesää sinne myös!

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  5.6.2019 at 08:31

  Kiitos paljon!

Leave a Reply