Arki

Millainen olet sisustajana?

14.11.2018

Sisustus.

Se se vasta tunteita ja mielipiteitä herättääkin.

Toisen suosikki on toisen inhokki. Siinä missä toinen ostaa kaiken kertaheitolla uutena kaupasta, toinen saattaa vuosia metsästää aarteitaan kirpputoreilta ja vintage-myymälöistä.

Itse olen aina ollut kirppisihminen. Innostus syntyi jo nuorena ja myöhemminkin kun rahat ovat olleet tiukilla, olen ollut kiitollinen, että tykkään käydä kirppiksillä. Turun kirppistarjonnan jälkeen nämä Ahvenanmaan putiikit ovat olleet tosin vähän pettymyksiä. Mutta olen minä onneksi muutaman hyvän löydön tehnyt.

Yksi niistä on viime kesältä, sellaiselta pihakirppikseltä. Sain tingattua hinnastakin. Kun näin tuon kartan, ihastuin oitis. Olen aina rakastanut karttoja ja koska Turun saaristokin on meille rakasta seutua, tämä kartta tuntui osuvalta uuteen kotiimme. Siinä Turun saaristo kohtaa Ahvenanmaan. Nyt tuo raukka on vain odottanut jo useamman kuukauden seinälle pääsyä. Haluaisin sen olohuoneen seinälle pianon päälle. Ongelmamme vain on, että meillä ei vielä ole pianoa. Pari pianoa meillä on ollut jo kiikarissa, mutta mönkään ovat menneet. Kartta viihtyi kesän tuossa terassilla ja nyt kun kosteus on totaalisesti saapunut, kannettiin se lämpimään sisälle. Meidän makuuhuoneen nurkkaan se nyt näemmä sitten jämähti. Lojunut siinä raukka jo pari viikkoa. Värimaailma kyllä sopii hyvin yhteen, mutta muuten ehkä hieman väärä paikka taululle. Vai mitäs tuumitte?

Niin, muutimme vappuna tähän kotiin ja meillä ei ole vieläkään yhden yhtä taulua seinillä. Toisaalta tykkään siitä, edellisenkään asunnon seinillä niitä ei ollut, koska tiesimme sen koko ajan olevan tilapäinen ratkaisu perheellemme. Pystyisitkö sinä olemaan ilman tauluja? Mielestäni ne määrittävät niin paljon huoneen tunnelmaa, että en edes halua tehdä hätiköityjä päätöksiä. Samalla tyhjät seinät muistuttavat keskeneräisyydestä. Toisaalta, osa muuttolaatikoistakin on vielä purkamatta kun kirjahyllyjä puuttuu. Ja niin edelleen. No, eilen sain ainakin yhden ikkunan pestyä!

Kuvassa olevan ikkunan pesin siis tietenkin vasta kuvan ottamisen jälkeen ja ensimmäisen kuvan tyynyssä näkyy kaikki rypyt. Enpä taida olla sisustusbloggaaja. Tässä jälkimmäisessä kuvassa näkyvän päiväpeiton on aikanaan äitini virkannut ja ihastuttava keinutuoli on bongattu Ahvenanmaan FB-kirppikseltä.

Mutta mistä sinun sisustustyylisi koostuu?

Itse ajattelin ruveta vähän enemmänkin tästä aiheesta tulevaisuudessa kirjoittamaan.

    Leave a Reply