Luonto

Kevät (KESÄ?!) on saapunut – Ihana Ahvenanmaa ihastuttaa

21.4.2020

Lienee turhaa todeta, että tämä kevät on ollut kaikkea muuta kuin normaali. Etäkoulua on opeteltu ja toteutettu jo viisi viikkoa. Myös turismista elävä ja yrittäjyydestään tunnettu Ahvenanmaa on kokenut kovia iskuja kuluneiden viikkojen aikana. Ahvenanmaalla on tunnetusti ollut erittäin alhainen työttömyysprosentti (välillä jopa koko EU:n alhaisin) ja nyt työttömyys on noussut jo 11 prosenttiin. Kukapa olisi uskonut muutama kuukausi sitten. Vaikka moni asia on yllättänyt epävakaudellaan, on yksi asia varmaa – kevät saapuu ja lumoaa!

Talvella emme saaneet lunta nimeksikään. Tämä oli ensimmäinen talvi, kun lapset eivät päässeet pulkkamäkeen. Tämä oli myös ensimmäinen talvi, kun lumitöitä ei tarvinnut tehdä. Lumettomien kuukausien jälkeen luonto on näytellyt monenmoisia näytelmiään, kun monena päivänä on saanut kokea kaikki neljä vuodenaikaa yhden päivän aikana. Lunta ja räntää on satanut maalis- ja huhtikuussa, takatalvi on siis saanut yllättää – ainakin muutaman tunnin ajan. 


Ahvenanmaalla kevät on aina aikaisemmassa ja  pidemmällä kuin siellä mantereella. Ja niin on tänäkin vuonna. Viikonloppuna keräsin pihalta narsisseja ja viime viikolla ostin ja istutin orvokkeja ja muita kukkia terassille. Tänään suorastaan on ollut kuin parhaimpana kesäpäivänä. Lapset ovat olleet jopa shortseissa useamman tunnin pihaleikeissään. Pieni tuulenvire kuitenkin muistuttaa, että ei vielä ole kevät (erittäin viileä, kun iholle osuu), mutta kylmä kevättuuli ei ole tänään ollenkaan vaivannut – on ollut lähes tyyntä ja aurinko on porottanut pilvettömältä taivaalta. Kevään ensimmäiset jääkahvit terassilla on nautittu ja luonto on kylpenyt auringossa. Tällaisina päivinä ei maailman tilanne haittaa ollenkaan; sitruunaperhonen lentelee ikkunan ulkopuolella, kukat loistavat väreissään, linnut visertävät aamusta iltamyöhään ja valoa riittää – ihanaa! 

 

Onko siellä jo kevään merkkejä?

 

  • Reply
    sami niilola
    21.4.2020 at 20:12

    Tänään näkyi ekat valkovuokot myös täällä.

Leave a Reply