Yritykseni

Kasvot ´Ihana Ahvenanmaani´ nimen takana

5.2.2019

Päätin tänään vähän esittäytyä tuolla some-maailmassa. Ja päätinpä sitten laittaa sen tännekin – saatte vähän enemmän tutustua kuka oikein olen!

Moi! Tänne on tullut jonkun verran uusia seuraajia, niin ajattelin vähän tulla näyttämään omaakin naamaani kaikkien maisemakuvien keskelle (no enpä tätäkään osannut ilman merta napata).

?Mä oon siis Tixu, virallisesti Tiina Fjellander. 35-vuotias maalaisplikka Satakunnasta, joka tapasi vuosia sitten Savon metsissä ruotsalaisen miehen (niin, mitkä on todennäköisyydet muiden kuin ruotsin maikan mielestä?). Perheeseen kuuluu nykyään myös siis kaksoiskansalaisuuden omaavia muksuja kolme. Vanhin täyttää kesällä jo 11 vuotta ja meidän ”vauva” täyttää huomenna 6 vuotta.

? Musta piti tulla näyttelijä, mutta opiskelin folkloristiksi (sopii hyvin näin Runebergin päivään). Olen työskennellyt vuosia kansainvälisessä lähetysjärjestössä ja asunut parin kuukauden pätkiä mm. Intiassa ja Malesiassa. Slummit, HIV-orvot ja katulapset eivät koskaan unohdu. Rakastan kansoja, kulttuureja ja kieliä (vaikka en niiden opiskelua). Olen osannut joskus sujuvaa venäjää ja nykyään arki-viroa. Olen visuaalinen, erityisherkkä, street smart ja maalaisjärkinen. Elämä on koetellut, mutta lopulta vaikeudet kääntyy voimavaraksi.

?? Ahvenanmaalle me muutettiin 6/2016. Viidessä viikossa pakattiin koti, vietiin tavarat ekotorille, myytäväksi, naapuriin ja tuttujen tutuille. Viiden hengen omaisuus muutti pakettiautolla tänne niin tuttuun, mutta niin vieraaseen paikkaan. Ahvenanmaalaiset ovat sosiaalisia, mutta varautuneita. Ympyrät on pienet ja niihin kestää päästä. Nyt on onneksi jo vähän päästy. Työtä ne painaa hurjasti ja ovat ihailtavan kotiseuturakkaita. Ollaan iloisia, että muutettiin tänne. Ahvenanmaalaiset ovat ihan omiansa, siinä missä saamelaiset tai suomenruotsalaisetkin. Ja se on rikkaus, meille kaikille. Yritän kuvata blogissani ja täällä Instassakin ahvenanmaalaisia tapoja, arkea ja hullunkurisuutta. Ja parhaimmat turistivinkit tietty myös!

? Tällä hetkellä turhaudun byrokratiaan. Kaikki tehdään täällä erilailla, kuten Starttirahan hakeminen. No, pian ehkä olen saanut sitä, ja voin aloittaa yrittäjänä.

Kirjoittamista, some-markkinointia & käännöstöitä – I’m all yours! Mutta lisää siitä myöhemmin, nyt loppuu merkit.

☕️ Rakastan kahvia, kookosta ja jäätelöä.

 • Reply
  Annukka
  6.2.2019 at 10:55

  Olipa tosi mielenkiintoinen esittely. Mitään näistä kertomistasi ei tosiaan olisi pystynyt mitenkään päättelemään tai arvaamaan, ellet olisi itse kertonut.

  Ja heh. Ruotsalaismiehen tapaaminen savolaismetsässä ei taida tosiaankaan olla mikään kaikkein tyypillisin match 😀

 • Reply
  Pilvi
  6.2.2019 at 16:08

  Voi olipa kiva lukea sinusta ja niin mukavasti kerroit kaiken pähkinänkuoressa. Blogista tuli nyt entistä mielenkiintoisempi. En tiedä miksi, mutta siltä nyt tuntuu :). Paljon tsemppiä yrittäjyyden alkutaipaleelle!!

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  6.2.2019 at 19:28

  Kiva kuulla! 🙂
  Joo, ihan heti ei olis uskonut siellä korvessa ja mahd.kaukana Ruotsia jonkun tapaavansa… 🙂

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  6.2.2019 at 19:29

  Kiva kuulla ja kiitos paljon! Niin, ehkä se vain on niin, että kun vähän tutustuu toiseen paremmin niin se tuo lisäväriä ja syvyyttä – en tiedä.
  Ja kiitos, tänään on onneksi byrokratian rattaat pyörineet eteenpäin!

 • Reply
  sami niilola
  7.2.2019 at 18:26

  Olipa kiva lukea sinusta. Byrokratia saa minunkin sappeni kiehumaan.

 • Reply
  Unknown
  29.7.2019 at 18:29

  Taidanpa alkaa seurata blogiasi, sillä edessä saattaa olla muutto Ahvenanmaalle. ??

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  11.8.2019 at 21:36

  Kiva juttu, ja tervetuloa! Multa saa kyllä kysellä kaikkea mitä mieleen juolahtaa (ja myös vertaistukea tarvittaessa)! 🙂

Leave a Reply