Ahvenanmaa vinkit

Hiihtoloma Ahvenanmaalla – nappaa vinkit talteen!

13.2.2020

Lumesta ei ole tietoakaan, mutta niin vain se hiihtoloma lähestyy. Ruotsiksihan tuota viikkoa täällä Ahvenanmaalla kutsutaan urheilulomaksi (sportlov). Erityisesti tänä vuonna ruotsinkielinen nimi on paljon osuvampi kuin suomenkielinen hiihtoloma. Itse olen seurannut säätiedotuksia tiheään tahtiin viimeiset pari viikkoa, halusin nimittäin viedä lapset Savon sukulaisiin hiihtämään, pulkkamäkeen ja kielikylpemään (joku voi nyt vitsikkäästi tähän heittää, että suomi- vai savokylpyyn.. heh.). Lunta ei ole sielläkään kovin paljoa, mutta kielikylpy ja luistelumahdollisuudet löytyvät, lähdemme siis sunnuntaina matkaan.

Vaikka lunta ei olekaan, on Ahvenanmaa siitä huolimatta oiva kohde hiihtolomaviikoksi. Jonoja ei ole nimeksikään, luonto on erittäin upea merikallioineen ja vaellusreitteineen sekä lähiruoka vie kielen mennessään. 

Ensi viikolla (viikko 8) on ahvenanmaalaisten koululaisten lomaviikko. Silloin on erityistä ohjelmaa useammassakin paikassa. Vinkkaan tähän nyt joitain ensi viikon erityisyyksiä. Samat paikat ovat pääasiassa auki myös viikoilla 9 ja 10, silloin vain ei valitettavasti järjestetä erityisempiä ohjelmia. Ehkä toivon mukaan tulevaisuudessa tämäkin turismin kulta-aika osataan valjastaa käyttöön paremmin ja tarjota ohjelmaa myös viikoilla 9 ja 10. 

Viikko 8:

Mariebad: Ahvenanmaan oma kylpylä kivenheiton päässä Maarianhaminan keskustasta. (Jos olet käynyt vähän isommissa kylpylöissä mantereella, niin tämä tuntuu ehkä pieneltä eli mitään aivan todella isoa luksuspaikkaa ei kannata odottaa – ulkoaltaan näkymiä tosin ei kyllä voita mikään!) 

Koko viikon kestävänä tarjouksena sisäänpääsy kaksi yhden hinnalla. 


Vesipooloa pääsee pelaamaan maanantaina 17.2 kello 10-00-11.30 sekä keskiviikkona 19.2 kello 10.00-11.00. Ilmainen sisäänpääsy. www.mariebad.ax

Keilahalli: Keilahalli sijaitsee Urheilutalolla (Idrottsgården) Maarianhaminan keskustan tuntumassa. Vuorot voi varata sähköpostitse, soittamalla tai netin kautta: garden(a)mariehamn.ax, 018-534430, nettisivuille pääset täältä.

Disco-keilausta järjestetään seuraavasti:
Maanantai 17.2 klo 14.00-18.00
Keskiviikko 19.2 klo 14.00-18.00
Perjantai 21.2  klo 14.00-18.00
Lauantai 22.2 klo 12.00-18.00.

Jäähalli Alandia: Ahvenanmaan ainoassa jäähallissa järjestetään talvisin avoimia luisteluvuoroja, mailattomia sekä mailan kanssa pelaaville. Hiihtoloman erikoisuutena on jäädisco.

Jäädisco: Torstai 20.2 kello 14.00-16.00. Ilmainen.
Muut ilmaiset luisteluvuorojen tiedot löydät täältä.

Poniratsastusta on tarjolla ainakin Sleipnerin hevostilalla maanantaina 17.2 klo 13.00-14.00. Hinta 2€. Nettisivuille pääset täältä.

Leklandet – Ahvenanmaan hoploppi ja leonseikkailumaa. Yleensä Leklandet on suljettuna talviajan, mutta hiihtoloman kunniaksi Leklandet on 18.-20.2 klo 12.00-17.00. Lisätietoja löydät täältä. 

Curlingia – niin, mitäpä meiltä täältä Ahvenanmaalta ei löytyisi! Curlinghalli sijaitsee Eckerön kunnassa ja sinne on avoimet ovet maanantaina 17.2 klo 13.30-15.30. Etukäteisilmoittautuminen osoitteeseen: junior(a)curling.ax

Curling halli on päivittäin auki ja sinne voi varata aikoja myös kaveriporukalla ja perheen kesken! Lisätietoja löytyy täältä

Lisäksi Merenkulkumuseossa on tarjolla aivan uusi aarrejahti sekä leikkihuoneen tarjontaa on uudistettu. Museo on avoinna päivittäin klo 11.00-16.00 – myös viikoilla 9 ja 10. Museon nettisivuille pääset tästä. 

Tiesitkö muuten, että ravintoloiden arkipäivien lounaslistat löytyvät näppärästi yhteen paikkaan koottuna? Kannattaa laittaa osoite muistiin tulevia vierailuja varten. Pääset katsastamaan ruokalistat täältä.

Toivottavasti löysit näistä vinkeistä jotain uutta ja hyödyllistä itsellesi. Ehkäpä spontaani reissu ensi viikoksi Ahvenanmaalle ei ole ollenkaan huonompi idea näin lumettomana talvena?

 • Reply
  Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia
  14.2.2020 at 03:41

  Täällä Kainuussa on lunta ja sitä on itseasiassa melkoisesti. Eilen oli lämpötila nollassa ja satoi hassuja lumihiutaleita, kuin paperipaloja olisi taivaalta ripoteltu.
  Vinkkasit mielenkiintoisista kohteista ja avasit näkymää Ahvenanmaasta myös talvimatkailukohteena.
  Iloista ystävänpäivää sinulle <3

Leave a Reply