Ahvenanmaa vinkit

Maarianhaminan Merikortteli

13.7.2018

Merikortteli Maarianhaminassa on ehdottomasti yksi niistä paikoista, jota aina turisteille näytän. Aika paljonhan siellä juuri turisteja pyörii, mutta niinhän se kai tarkoitus onkin. Paikalle on erittäin helppoa löytää, ja parkkipaikoista ei ole heinäkuussakaan pulaa (testattu viimeksi eilen). Ahvenanmaalla muuten parkkeeraus on aina ilmaista! Itse olen useamman kerran viettänyt omaa aikaani (kolmen lapsen äidin omat hetket, you know) tuon korttelin laiturilla tai penkillä istuskellen; talven pakkassäillä, kesähelteellä jäätelöä syöden tai kevätauringon kimaltaessa meren pintaan olen ihastellut venevajojen tunnelmaa.

Alueella siis on venevajoja ja pieni kappeli, menevätpä jotkut siellä naimisiinkin. Kesäisin esim. sepän pajan ovet ovat auki ja hänen työskentelyään pääsee ihastelemaan. Vanhanaikaisia veneitä korjaillaan ja rakennellaan ja mahtavaakin mahtavampi purjevene Albanus usein seisoo uljaana laiturissaan. Tytär sillä on päässytkin luokkansa kanssa purjehtimaan, voittivat nimittäin jonkun koulujen välisen kävelykilpailun! Itse nolottaa edelleenkin myöntää, mutta en ole vieläkään, en koskaan elämässäni siis, edes astunut purjeveneeseen! Jos on vapaaehtoisia auttamaan tämän kanssa, niin heittäkää nyt ihmeessä viestillä! Tätä se teettää kun on varttunut euro-kolikon järvimaisemissa. Järvi vie vieläkin voiton merestä.

Merikorttelista löytyy tunnelman lisäksi GULDVIVAn kultasepänliike, jossa voi korujen lisäksi ihastella niiden tekoa. Jos olet aikaisemmin käynyt täällä, niin tiedoksi että liikettä laajennettiin kuluneen vuoden aikana, ja tilat ovat entistäkin ehommat. Vieressä on huippukokkimme Michael Björklundin oman ravintolakonseptin Pub Niska, jossa tarjoillaan saaren parhaat peltileivät eli pizzat. Lisäksi käsityöläiskauppa SALT on monen käynnin veroinen. Sieltä löytää pientä ja isompaa paikallista käsityötä ihailtavaksi ja ostettavaksi. Jos olisin miljonääri, tietäisin mihin ensimmäisenä lähtisin shoppailemaan.

Muuten kuvat puhukoot puolestaan!

Meripäiviä vietetään 18. – 22.7.2018 ja lisätietoa Merikorttelista löydät täältä.

    Leave a Reply