Ahvenanmaa kuulumisia

Marrasmyrsky

30.11.2018

Aurinkoa ja lunta riitti kaksi päivää ja sitten myrkytuulet saapuivat tänne.

Tuulistahan täällä on aina, mutta näin syksyn ja talven välimaastossa myrskyt ovat erittäin yleisiä. Tuuli vinkuu nurkissa niin että tuntuu. Pulkat, sukset, kukkalaatikot ja muutamat muut pihalla lojuvat turhakkeet ovat nyt ties missä. Varmuudeksi siirsin eilen osan terassilla olevista kukista ja koristeista sisälle, ettei vain lasilyhdyt mene rikki ja kukat varise.

Kun katsoin säätiedotusta meidän kohdalle eilen illalla ja tänään aamulla, se näytti tuulenvoimakkuudeksi 13 m/s. Maarianhaminassa luvut oli pienemmät, mutta niin vain sielläkin tuuli eilen illalla kovasti. Hyvä kun pystyssä pysyin kauppakassieni kanssa.

Saaristolautat ovat peruneet vuorojaan ja yksi laivoista oli otsikon mukaan kärsinyt ihan myrskyvahinkoja. Siljan Baltic Princess ei päässyt eilen iltapäivällä satamaan lainkaan. En tiedä miten yövuorot ovat liikkuneet, välillä ne eivät näissä myrskyissä satamaan pääse ollenkaan. Mutta siihen vaikuttaa myös aina tuulen suunta, ja nyt tuuli on puhaltanut etelästä, eli ehkä ovatkin päässeet Långnäsin satamassa poikkeamaan. Aallonkorkeus Itämerellä on ollut reillut 6 metriä, eli aika haipakkaa keinuntaa on ollut risteilijöille. Toivotaan nyt, että tämä tuuli laantuu jo tämän illan aikana.

Ja sataisipa lisää lunta. Onneksi otin kuitenkin yli 300 talvista kuvaa kahden päivän aikana, pääseepä niistä ainakin nauttimaan. Kyllä lumi ja sen tuoma valoisuus vain tekee niin hyvää ihmiselle. Eikös?

Onkos teillä päin ollut myrskyistä? Entä mikä on lumitilanne siellä suunnalla?

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 • Reply
  Pirjo
  2.12.2018 at 12:52

  Kyllä lumi valaisee niin mukavasti!

  Kuusi kuvaa kesästä-haasteen koonti on blogissani
  puutarhaterapiaa.blogspot.com/2018/11/kuusi-kuvasta-kesasta-huikea-koonti.html. Kiva kun osallistuit!

 • Reply
  Ihana Ahvenanmaani
  5.12.2018 at 07:54

  Kiva juttu, ihanalta näytti! Kiitos kun järjestit!

Leave a Reply