Ahvenanmaa kuulumisia

Kesämuistoja Ahvenanmaalta – osa 1, kesäkuu

1.9.2020

”He va he he”, kuten ruotsinkieliset pohjanmaalaisystäväni sanovat. Että se oli siinä, kesä on ohi ja syksy on saapunut. Kuten arvata saattaa, olemme olleet lähes koko kesän Ahvenanmaalla, yhden pienen reissun teimme elokuussa mantereen puolelle. Meillä on aina tapana kesäisin käydä mieheni perheen kesämökillä Skånessa, mutta tänä vuonna tietenkin mökkireissu ja sukulaisten tapaaminen jäi välistä.

Tänä kesänä sain raksittua monta Ahvenanmaan kohdetta listaltani pois. Mutta silti tuota listaa riittää vielä monelle kesälle. Monen monta kohdetta on vielä käymättä.

Ilmassa on syksyn tuntua, aamut ovat ihanan raikkaita ja arki on alkanut pyörimään rutiinien ympärille (mikä kyllä tuntuu hyvältä kevään etäkoulun ja kesäloman jälkeen) niin ajattelin silti tehdä pienen (pienet) kuvakavalkadit kesän kuukausista ja muistella mitä kaikkea sitä tulikaan nähtyä ja koettua ja tehtyä. Sitten on hyvä kääntää katseet täysillä syksyn ihanuuteen ja uusiin tuuliin.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla (koulujen lomassa) nautittiin ihanista rantapäivistä ja keittelin kuusenkerkkäsiirappia:

Piha oli mitä ihanimmassa kukkaloistossa ja sain viimein raivattua ”murheenkryyni-kukkapenkkini” kuntoon, se siis kasvoi kaksi vuotta nokkosia ja rikkaruohoa ja nurmikkoa. Tälläkin hetkellä siellä kesäkukat kukkii ja poimin kukkia maljakkoon useamman kerran viikossa:

Eräänä kauniina iltapäivänä käytiin lounastreffeillä miehen kanssa ja ihailtiin kauniita alppiruusuja. Blogiystäväni Alexandran kanssa vierailimme kahdessa kahvilassa; Stickstuganin kahvilassa sekä Brobackan kahvilassa.

Rakas ystäväni Ulpu vieraili parin päivän ajan luonani. Kävimme mm. Senses -puutarhassa ja yövyimme Herrön ihanissa maisemissa. Ihanat pari vuorokautta pitivät sisällään aurinkoa, kulttuuria, luontoa, hyvää ruokaa, saunomista sekä hyviä keskusteluja ja makeaa nauramista:

Juhannuksena saimme vieraiksi ystäväperheen mantereelta. Lapsilla oli leikkikavereita koko viikonlopun ja retkeilimme mm. Bomarsundin raunioilla. Viikonloppu suhahti yhdessä hujauksessa kun neljä aikuista ja seitsemän lasta oli koolla:

Kesäkuun lopussa kävimme mieheni kanssa päivällisristeilemässä Sunnan II aluksella. Sunnan on ollut tämän kesän uutuus täällä Ahvenanmaalla ja me emme olisi voineet täydellisempää säätä saada osaksemme:

Kesäkuun aina päättää keskimmäisen lapsemme syntymäpäivä, nyt hän on jo 9-vuotias. Kaverisynttäreiden pyöreän kakun valmisti päivänsankari ihan itse, aamuherätyksen sydänkakun teki isosisko. Äidille ei näemmä enää jää tehtäväksi kuin organisointi:

Kesäkuu 2020 piti sisällään monen monta tapahtumaa, vaikka varsinainen loma alkoikin vasta heinäkuun puolella. Seuraavassa postauksessa sitten heinäkuun tunnelmia.

Mikä oli sinun kesäkuusi kohokohta?

  • Reply
    Kristiina Kortelahti
    1.9.2020 at 11:24

    Ihania juttuja ja tapaamisia on kesässäsi ollut. Mietin juuri eräänä päivänä ettemme ole saarelta poistuneet tänä vuonna! Se on jo ennätys.

Leave a Reply