Ahvenanmaa vinkit

Täällä valmistuu Blomman™ – esittelyssä ahvenanmaalainen Guldviva + alekoodi

30.3.2021

Kaupallinen yhteistyö: Guldviva

Maarianhaminan Merikortteli on ehdottomasti yksi lempipaikoistani Ahvenanmaalla. Venevajat ovat kaltaiselleni satakuntalaiselle vielä viidenkin asumisvuoden jälkeen yhtä eksoottisia – ja Merikorttelissahan niitä riittää. Merikorttelin lukuisat rakennukset kätkevät sisälleen myös monia mielenkiintoisia tarinoita niin menneistä ajoista kuin nykyhetkestäkin. Yksi niistä on Guldviva, joka ehkä parhaiten tunnetaan Blomman™-korustaan. Pääsin viime viikolla kurkistamaan, miltä myymälän kanssa samoissa tiloissa sijaitsevalla työhuoneella oikein näyttää ja miten Guldvivan korut syntyvät. Saan antaa teille myös alekoodin, löydätte sen tämän jutun lopusta.

Guldviva aloitti toimintansa vuonna 1989. Kultaseppä Maria Karlström kertoo, että alunperin hänestä piti tulla sairaanhoitaja, mutta hän oli kertakaikkisen väsynyt koulunkäyntiin ja pänttäämiseen. Sitten hänen isänsä huomasi, että uusi kultaseppä muutti Ahvenanmaalle ja etsi harjoittelijaa. Isänsä vinkin avulla Maria sai hakemansa kultasepän harjoittelupaikan. Ja sille tielle hän jäi – onneksemme.

Vuonna 1999 Maria piti kahvilaa Merikorttelissa ja myi samalla korujaan. Hän kiinnitti huomionsa vanhaan kalasavustamoon, joka oli tyhjillään ja näki rakennuksessa potentiaalia. Guldviva muutti siis entiseen kalasavustamoon ja nykyisiin tiloihinsa vuonna 2000. Tiloja laajennettiin muutama vuosi sitten. Nyt valikoimista löytyy jo yli 200 mallia ja mikä hienointa, kaikki Guldvivan käyttämästä nikkelittömästä 925-sterlinghopeasta sekä 18 karaatin kullasta on nykyään kierrätettyä.

Guldvivan tunnetuimpana koruna voidaan pitää Blommania. Jokainen Blomman™-koru tehdään ainutlaatuisena käsityönä Merikorttelin ateljeessa. Kukan taiteilu tulee Marialta selkärangasta ja mitään mittauksia tai malleja ei käytetä – puhdasta käsityötä sen täydessä merkityksessään. Sain vierailullani seurata, kuinka Blomman™-koru syntyy ja löydätte videot Instagramin-tililtäni Stoorien kohokohdista koko huhtikuun ajan. Vuonna 2002 Blomman™-koru rekisteröitiin tavaramerkiksi eli se on patentoitu.

Ahvenanmaan rikas luonto ja merenläheisyys heijastuu ihanasti kaikissa Guldvivan koruissa. Omia suosikkejani heidän koruistaan ovat muun muassa Alandica, Grace sekä Äppelblom eli omenankukka.  Korvakoruista yksi suosikkini on Circla-korvanapit yksinkertaisen muotonsa johdosta. Ja maanviljelijän tyttärenä minua kovasti koskettaa Råg eli ruis, jonka mallistoon kuuluu yksitoista erilaista korua. Rakastan sitä, kuinka korujen taakse kätkeytyy mitä kauniimpia tarinoita Ahvenanmaan luonnon monimuotoisuudesta. 

30-vuotisen taipaleensa kunniaksi Guldviva on julkaissut 30-malliston. Jokaisen malliston myydyn korun avulla poistatetaan 30 kiloa levää Itämerestä. Guldviva tekee 30-malliston kautta yhteistyötä John Nurminen Säätiön kanssa.

Guldvivan nettikaupasta tilaukset lähetetään ympäri maailmaa. Halutessasi lahjat paketoidaan valmiiksi, joten voit tilata korun suoraan lahjansaajalle. Guldvivan kaikilla koruilla on myös elinikäinen takuu, valmistusvirheistä johtuvat korjaukset tehdään maksuttomasti. Koruihin sisältyy myös ammattilaisen tekemä puhdistus, voit siis tuoda Guldvivan korut kiillotettavaksi tai puhdistettavaksi ilman lisämaksua. Lisää voit lukea näistä eduista täällä.  

Ja mikä ihaninta, Guldviva tähyilee luottavaisin mielin tulevaisuuteen uusien suunnitelmiensa kanssa. Aivan hiljattain Guldviva on alkanut myös käyttämään timantteja koruissaan. ECOnatural-takuun avulla timanttien alkuperä on tiedossa ja korut valmistetaan vastuullisesti. Lopputuloksena kierrätetystä kullasta ja timanteista voi syntyä vaikkapa näin upea Äppelblom-sormus.

Oletko vieraillut Guldvivan myymälässä? Mikä on oma suosikkisi lukuisten mallien joukosta?

Saan tarjota 10% alennuskoodin Blomman™-korusarjan koruihin. Nettikauppa laskee alennuksen automaattisesti, kun kirjoitat alennuskoodiksi IHANA. Alennuskoodia voi hyödyntää 30.4.2021 asti. Korut löydät täältä.

Täältä löydät lisätietoa Guldvivan aukioloajoista, kartan Merikorttelin sijaintiin sekä tietoa jälleenmyyjistä.

Kotisivu  I  Facebook  I  Instagram

    Leave a Reply